Sådan kan du også fejre Pride

Fra 13. august til 18. august bliver Københavns gader fyldt med glimmer, farver og festlige folk. Copenhagen Pride tiltrækker omkring 300.000 mennesker fra hele verden. Mangler du et sted at varme op eller køle ned i løbet af ugen, så kommer her et par idéer. Find også ud af, hvor du kan hente et Pride-badge til at sætte på trøjen.

Regnbue-cocktails i spandevis - to go/to stay

Regnbue_spande.jpg

Hos Peder Oxes Kælder laver de cocktails i alle regnbuens farver. I Pride-ugen har de tilbud på spande til 170 kr. for en liter, som både kan nydes på Gråbrødretorv eller tages med på vej til en af Prides mange arrangementer. Kælderen holder også længe åbent, hvis folk bliver tørstige på vej hjem. Alle gæster får et Pride-badge med.

Peder Oxes Kælder
Gråbrødretorv 11, Kld.
1154 København K
Onsdag og torsdag kl. 17 - 01
Fredag og lørdag, kl. 17 - 03


Gå kold: Regnebueis

Hvem elsker ikke regnbueis - Pride er den perfekte anledning til at spise den farvestrålende hofdessert. Den trefarvede fornøjelse er altid et hit hos hele (regnbue)familien. Køl ned med klassikeren old fashion-style eller i en vegansk og bæredygtig udgave.

Den klassiske regbueis

Regnbueis_NF.jpg

Ved kajen i Nyhavn hos Nyhavns Færgekro kan du nyde en regnbueis i bedste kvalitet. Den er lavet af mesterkok Finn Enkebølle, der har brugt friske og ærlige råvarer til at fremstille isen. Derfor er smagen ligeså festlig som farverne. Nyd den ved vandet eller i Nyhavns Færgekros kølige krostue.

Der følger selvfølgelig et Pride-badge med til alle isspiserne såvel som alle andre gæster.

Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5
1051 København K
reservation@nyhavnsfaergekro.dk
+ 45 33 15 15 88

Den veganske regnbueis

Is_baggård.JPG

Veganer eller ej, denne trefarvede is er ikke mindre en fantastisk. Lavet med blandt andet kokosmælk og frisk frugt, økologisk vanilje og chokolade slår den de fleste trefarvede is i smag. Isen er fremstillet i et samarbejde mellem simpleRAW og NiceCream. Udover at være 100 % vegansk er isen også 100 % bæredygtig og uden nogen former for tilsætningsstoffer.

Nyd den i simpleRAWs hemmelige gårdhave - et ægte åndehul bag restauranten på Gråbrødretorv.

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K
info@simpleraw.dk
+45 35 35 30 05

Der følger selvfølgelig et Pride-badge med til alle isspiserne uanset ispræference.

Her kan du hente et Pride-badge

Stribet merchandise i Pride-ugen er et must. Hvis du ikke allerede har gearet i orden, hjælper følgende restauranter deres gæster med et Pride-bagde.

Pride badge

Peder Oxe - Gråbrødretorv 11 - 1154 København K

Peder Oxes Kælder - Gråbrødretorv 11, kld. - 1154 København K

Huks Fluks - Gråbrødretorv 8 - 1154 København K

Bøf & Ost - Gråbrødretorv 7 - 1154 København K

simpleRAW - Gråbrødretorv 9 - 1154 København K

Zeleste - Store Strandstræde 6 - 1051 København K

Cap Horn - Nyhavn 21 - 1051 København K

Nyhavns Færgekro - Nyhavn 5 - 1051 København K

Kompasset - Nyhavn 65 - 1051 København K


Om Copenhagen Pride

Copenhagen Pride er en LGBT-festival, der afholdes hvert år i august i København. Festivalen åbner normalt om tirsdagen i Pride-ugen, og kulminerer om lørdagen med en parade. Paraden går fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads og markerer afslutningen af festivalen.

På programmet er blandt Birthe Kjær, der maler festen både rød, gul, orange, blå, grøn og lilla, når hun åbner ballet på Pride Scenen på Rådhuspladsen tirsdag den 13. august. Årets hovednavn er Tina Dickow, der spiller på samme scene torsdag aften. Derudover kan de festlige deltagere opleve bl.a. Lydmor og Mother fra RuPauls Drag Race.

Læs mere på Copenhagen Prides hjemmeside.

Sommersødt: 2 steder du kan opleve en ægte dansk nationaldessert

De klassiske danske sommerdesserter kan noget særligt. De smager af sommerhus, barndom og solstråler. Kombinationen af friske sommerbær, iskold fløde og smukke farver er med til at øge nydelsen. Her finder du to særlige af slagsen.

Rødgrød med fløde

Rødgrød_med_fløde.jpg

Rødgrød med fløde er indbegrebet af dansk sommer. Fløden fremhæver i den grad smagen, men synes du det bliver for meget, så byt fløden ud med mælk i stedet. Der er ikke mange steder længere, hvor du kan bestille en rødgrød med fløde fra menukortet. Peder Oxe er en undtagelse. Fra onsdag den 7. august er rødgrød med fløde en del af menukortet, som skifter efter sæson. Her får du frugtgrøden iskold med din helt egen kande iskolde fløde ved siden af. Mums!

Tidligere lavede man rødgrød af rødvin og rismel, men i slutningen af 1800-tallet blev rødgrød af frugt med fløde en nationalret i Danmark. Formentlig også på grund af den røde og hvide farve.

Jordbær med fløde

Jordbær med fløde

Dansk sommer er lig med søde solmodne danske jordbær. Jordbær med fløde er ligeså delikat, som det er simpelt. Hos Nyhavns Færgekro er jordbærrene nøje udvalgt og fløden er iskold. Du doserer selv flødemængden, som bliver serveret ved siden af jordbærrene i en kande. Der er selvfølgelig en kande per gæst, så der ikke opstår slåskamp over de bløde dråber. Nyd desserten ved kajen på terrassen eller i den hyggelige krostue, hvor der er dejlig køligt.

Ønsker du at være opdateret på menuer, events og tilbud? Følg restauranterne på Facebook:
Peder Oxe
Nyhavns Færgekro

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen. Som velkomst får du 20 % op dit første besøg i en af vores restauranter.

6 unikke events i august

Sommeren er over os! Hvis du er så heldig at tilbringe august måned i eller i nærheden af København, får du her en guide til en række fantastiske sommerevents i byen. Der er både fest, hygge og noget for hele familien. Fortsat god sommer!

Sunday Seafood Siesta i Zeleste

Sunday Seafood Siesta
11. og 25 august kl. 12-15

Kig forbi til en smagfuld søndag i Zelestes gårdhave, hvor vi griller fisk og skaldyr over vores udendørs pejs. Du kan blandt andet nyde havtaskehale, jomfruhummer og kammuslinger. Vi søger for lækre iskolde hvidvine og roséer og afslappende musik.

Grillplatte med havtaskehale, 2 jomfruhummere,
kammuslinger og grillet brød
235 kr.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K


Krebsegilde i Zelestes gårdhave

Krebsegilde
Fredag 16. aug. kl. 18 - 22

Kom og vær med til Københavns bedste krebsegilde i Zelestes gemte gårdhave. Udover de lækre krebs, pynter vi op på svensk manér, synger folkeviser og drikker brændevin. Husk! Der er et begrænset antal billetter. Det koster 375 (ex gebyr) at deltage. Dagens menu:

Ostepaj - den traditionelle forret
Krebs med citron- og dildmayo, brød og knækbrød
4 cl. brændevin
Pris per person kr. 375,- (ex. billetgebyr)

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K


Veganske inspirationsdage i simpleRAW

Inspirationsdage
i den skjulte gårdhave

Tirsdag 20. aug. kl. 18
Tema: Asien

Vores ny-indviede gårdhave danner i sommerhalvåret ramme om en række inspirationsdage.
Vi udforsker forskellige gastronomiske temaer. Den 20. august tager vi til Asien.

Der bliver kun sat 16 billetter til salg hver gang. Det er nemlig det antal, der kan være i den lille skjulte gårdhave.

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Banko & street food.jpg

Bingo & Boder på torvet
Fredag 23. august kl. 16

Under Copenhagen Cooking madfestival kan du spille bingo og drikke cocktails på Gråbrødretorv. Det vil også være muligt at købe lækre retter fra vores forskellige restauranter.
Læs mere på facebook.

Peder Oxes Kælder
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Helstegt-okse-graabroedretorv-peder-oxe.jpg

Helstegt okse på Gråbrødretorv
24. august kl. 13

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af vores dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Bæredygtighed og mad til flere
Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Københavnersættet-kompasset.jpeg

Social dining i Nyhavn
Fredag 30. august kl. 18 - 22

Kom med til en aften, hvor to kulinariske verdener mødes i kvarteret mellem Nyhavnsbroen og Skuespilhuset.

Karma Sushi og Restaurant Kompasset byder på en kreativ menu med japansk inspirerede retter og moderne fortolkninger fra det danske køkken. Til hver ret serveres der japansk sake eller hjemmelavet dansk brændevin.

Når I er færdige med at spise, fortsætter festen i gården hos Karma Sushi.

Kompasset og Karma Sushi
Nyhavn 65
1051 København K


pil-selv-rejer.jpg

Pil-selv-rejer i Nyhavn
Hver tirsdage hele sommeren

Nyd en omgang pil-selv-rejer ved basinkanten i Nyhavn.
60 kr. per 100 gram rejer.
Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5

Bubbles and oysters

Bubbles & Oysters på terrassen
Hver fredag kl. 16-18

Læn dig tilbage i vores bløde stole på terrassen og nyd et glas Dibon Rosé Cava til 50 kr. og østers til 10 kr. stykket.

Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K


Østersonsdag i Zeleste

Udendørs østersonsdag
Hver onsdag kl. 16 -19

Uformel østerspisning udenfor Zeleste er et must i sommerperioden. Hvis du har lyst, får du mulighed for at åbne dine østers selv. Det er ikke så svært, som man tror, selvom sunde østers er stramme. Vi viser dig teknikken og låner dig værktøjet. Vi sælger østers fra kr. 20,- og masser af rosébobler.

Østerspakke
10 østers Fine de Claire +
1 flaske Rose Cava
450,-

Zeleste
Store Strandstræde 6
1154 København K


Huks-Fluks-rose_glas_gråbrødretorv.jpeg

After work-vinsmagning
Hver fredag fra kl. 16 - 18

Kom og smag på forskellige vine fredag eftermiddag i solen. Vi sørger for snacks og vin-viden. Hver fredag har et nyt vintema.
4 glas + snacks 150 kr.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K


Vegan wine.jpg

Vegan wine o’clock på terrassen
Hver dag kl. 15-17

Der er også åbent på terrassen hos simpleRAW. Kig forbi i sommerdagene og nyd en flaske rosévin og en skål grønkålchips vendt i sourcreme og løg. Pris: 250 kr. Fås også som take-away, så du kan nyde den hjemme eller i en af de omkringliggende parker

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Bæredygtige søndage sydpå i Huks Fluks

Bæredygtige søndage sydpå
Hver søndag kl. 17-20

Hver søndag sammensætter vores køkkenchef Jean Louis en ny tasting menu af restaurantens forskellige råvarer. Formålet er at give gæsterne en særlig madoplevelse til en god pris og samtidig sikre, at vi udnytter vores lækre råvarer optimalt. Vi kalder det “Bæredygtige søndage sydpå”. Maden kan selvfølgelig nydes undenfor på vores terrasse med udsigt over Gråbrødretorv.

Vi sætter kun et begrænset antal billetter til salg. Du er også velkommen til at kigge forbi på dagen, men vi kan ikke garantere plads til alle.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K




Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg de enkelte restauranter på Facebook: Peder Oxe, Bøf & Ost, Huks Fluks, simpleRAW, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro, Kompasset, Peder Oxes Kælder.

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Helstegt okse på Gråbrødretorv: Se den blive tilberedt og smag det møre kød

Okse på torvet

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af Peder Oxes dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Blikfang på Gråbrødretorv

Med sin beliggenhed i hjertet af København er Gråbrødretorv perfekt til at langtidsstege den store okse. De foregående år har oksen da også tiltrukket masser af nysgerrige blikke fra forbipasserende. Hele forberedelsen, som foregår fra kl. 12 fredag 23. august, er spændende at overvære for både store og små. Torvets bindingsværkshuse er en del af kulissen, og de mange hyggelige caféer og restauranter på torvet kan benyttes som tilskuerpladser.

Bæredygtighed og mad til flere

Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Det kan du glæde dig til

Til oksen serveres en lækker salat samt hjemmebagt brød med smør. Peder Oxe laver ligeledes en tærte med sommerbær, som kan nydes til dessert med en kop kaffe. Der er mulighed for at købe juice og sodavand til børnene og vin og øl til de voksne.

Husk at købe billet, hvis du vil være helt sikker på at smage det møre kød.


Hvor og hvornår

Lørdag den 24. august kl. 13 -15
(forberedelserne starter den 23. august cirka kl. 16)

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K

Vi glæder os til at se jer på Gråbrødretorv!


Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg os på Facebook: Peder Oxe

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Naborestauranter hylder det gode naboskab med fusion og social dining

Fredag den 30. august hylder Restaurant Kompasset og Karma Sushi det gode naboskab, når de går sammen om ”Social Dining i Nyhavn”.

”Vi synes, det kunne være spændende at dyrke det gode naboskab og samtidig skabe en oplevelse for vores gæster, der er lidt ud over det sædvanlige. Samtidig ønsker vi at vise den mere ukendte del af Nyhavn frem”, fortæller Emilie Post, restaurantchef i Kompasset.

Den lidt glemte ende af Nyhavn

Både Karma Sushi og Kompasset ligger nemlig i den ende af Nyhavn, der ligger længst væk fra byen og turisterne. Her er du tæt på Københavns havn, skuespilhuset, Nyhavnsbroen og det charmerende Hotel 71 Nyhavn.

Kompasset og Karma Sushi ligger i den mere stille ende af Nyhavn

Kompasset og Karma Sushi ligger i den mere stille ende af Nyhavn


I samarbejde med Morten Hansson, som er ejer af Karma Sushi, har Kompasset sammensat en kreativ menu, der tager gæsterne med på en rejse over to kontinenter. Karma Sushi står for den japansk inspirerede del med nigiri, sashimi og forskellige sushivarianter, mens Kompasset skaber moderne fortolkninger fra det danske køkken. Gæsterne kan glæde sig til fire serveringer, som også inkluderer japansk sake og Kompassets hjemmelavede brændevin.

“Vi serverer menuen ved langborde, i social dining-stil. Der vil være musik under maden og festen fortsætter bagefter i Karma Sushis baggård med DJ og bar”, siger Emilie Post.

Husk at købe en billet. Der er kun et begrænset antal pladser.

TID OG STED

Fredag 30. august
Middag kl. 18-22
Afterparty fra kl. 21

Kompasset og Karma Sushi
Nyhavn 65
København K

”Social Dining i Nyhavn” er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival, som i 10 dage hylder den københavnske madscene og Danmark som madland.


Menu

Forret
Laks med trøffelcreme. Toppet med ørredrogn, forårsløg og citrussoja

Kammusling sashimi med jalapeñomarinade toppet med vinaigrette af dehydreret tomat, syltet wasabi, østersurt, forårsløg og wasabi tobiko.

Mellemret
Tre nigiri

Kammusling toppet med ørredrogn og forårsløg.
Jomfruhummer fra Læsø.
Torsk toppet med teriyakisirup og umeboshi.

Tre stykker sushi

Et stykke med Hummer: Sprød jomfruhummerrulle, forårsløg og shiso toppet med jomfruhummer, gratineret jomfruhummercreme, avocado, teriyakisirup samt sprød lotusrodschips og østersurt.

Et stykke med Cloudy Rainbow: Surimi og agurk med vinaigrette af dehydreret tomat, syltet wasabi, østersurt, forårsløg, tomatcrunch og wasabi tobiko toppet med laks, tun, avocado og sprød kataifi.

Et stykke med Karma Crunch: Tempurareje og avocado. Rullet i masago og crunch og toppet med chilicreme, crunchsirup og karse.

Hovedret
Kalvekæbe serveret i en syrlig estragonsauce med sommerens grønt og hummerhale kogt med krondild. Hertil serveres danske kartofler.

Dessert
Hasselnødsmazarin serveres med rødgrødssorbet og creme chantilly.


Her kan du snart nyde to feinschmecker-is: Vælg mellem Champagne og Aperol

Der er sommernyheder på vej på Gråbrødretorv i indre København. I weekenden kan du nemlig sætte tænderne i to helt nye gourmet-is hos Bøf & Ost og Huks Fluks. Isene er udviklet i samarbejde med Kødbyens IS.

Champagne- og Aperol - sæsonens råvarer

Hos Huks Fluks og Bøf & Ost er den helt store Champagne og Aperol-sæson for alvor skudt i gang. Her samles sommerglade gæster hver dag til et glas på terrasserne.

Og netop is, som passer til sæsonen er det, Kødbyens IS er gode til. Sammen med Huks Fluks og Bøf & Ost har de derfor udviklet to unikke sommeris. Isene er lavet ved håndkræft i Kødbyen, hvor de to ejere Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen har deres isproduktion.

Champagne-isen

Champagne-isen minder om en sorbet i konsistensen. Smagen er frisk og let perlende og smager som en Champagne skal. Den læskende is dyppes i både hvid og mørk kvalitetschokolade.

Her viser Karsten Christofferesen fra Kødbyens Is den nye champagne-is

Her viser Karsten Christofferesen fra Kødbyens Is den nye champagne-is

Aperol-isen

Aperol-isen har også en sorbet-agtig konsistens, og så har den selvfølgelig aperollens unikke orange farve. Smagen er ligesom Aperol forfriskende og bittersød med smag fra appelsiner. Isen kan nydes alene som en forfriskning eller måske som aperitif i stedet for den klassiske Aperol-cocktail.

Den nye Aperolis er helt orange indeni.

Den nye Aperolis er helt orange indeni.

Om Kødbyens IS

De to indehavere Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen er kendt for deres smukke håndlavede is. De bruger kun de bedste, økologiske råvarer i sæson, og hver detalje er nøje overvejet. Hver is er lavet med kærlighed, hvilket kommer til udtryk både i smagen og æstetikken.

Læs mere om Kødbyens IS


Her kan du holde kødfri dag med børnene

Det er efterhånden på alles læber. Kødfrie dage. Faktisk viser flere undersøgelser, at op mod 20 % af danskerne har taget initiativet til sig og selv mener, at de spiser mindre kød end for et år siden.

Men hvorfor er kødfrie dage blevet så populære? Tjaa…det kan der være mange grunde til. Det er både godt for pengepungen, klimaet og sundheden. Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med en kødfri dag, kan du starte ude. Tag familien med i simpleRAW, som hverken er frelste eller fanatikere, men udforsker mulighederne inden for plantebaseret gastronomi.

simpleraw_bowl.jpg

Kødfrie dage, hvor alle kan være med

simpleRAWs chefkok, Oliver Blomqvist, udvikler maden, så alle kan være med - også de små. For ham handler det allermest om at skabe nye smagsoplevelser.

”Der er så mange plantebaserede fødevarer, som de fleste ikke har smagt endnu. Det vigtigste for mig er, at maden smager godt, og at jeg kan finde nogle smage, som folk genkender. Det skal være mad, som alle kan spise, uanset om de er veganere eller inkarnerede kødspisere. Det er også vigtigt for mig at prøve lokale og unikke ingredienser”, fortæller han.  

Oliver finder inspirationen til maden fra både rejser, egne madoplevelser og i naturen. Derudover udfordrer han sin plantebaserede madlavning ved at skabe veganske udgaver af klassiske danske og udenlandske retter.

”Her er udfordringen at finde nogle smage, som de fleste kender, men på vegansk manér. Vi har blandt andet haft brændende kærlighed på menuen og har lige nu en vegansk udgave af shepardspie”, fortæller han.


simpleraw_hovedret.jpg

Ifølge Oliver har vi kun set toppen af isbjerget. Der bliver nemlig hele tiden udforsket og afprøvet nye muligheder inden for plantebaseret gastronomi.

simpleRAW tilbyder både brunch, frokost og aftensmad skabt af naturens egne råvarer. Der er ikke anvendt konserveringsmidler, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter eller gluten. Der er derfor også grobund for en allergivenlig smagsoplevelse.


simpleraw_risotto.jpg

3 børnevenlige hos simpleRAW

  • Burger
    Med mungbønne- og quinoabøf, vegansk ost, grønt, sylt og røget paprikamayo

  • Viggo (juice/milkshake)
    Med banan, jordbær, mandelmælk og agavesirup

  • Regnbueis
    Med jordbær-, chokolade- og vaniljeis (udviklet i samarbejde med NiceCream)

simpleraw_vaffler.jpg

I weekenden server simpleRAW desuden vafler.

Se hele simpleRAWs menukort

 

 

Sommerevents under åben himmel - her er de bedste terrasser og gårdhaver

Sommeren er over os. Gå på opdagelse i vores events i juli og august og se, hvor du kan nyde et glas sommerbobler, skaldyr og barbecue under åben himmel.

Nyd jazzen i Nyhavn 5.-14 juli

Cap Horns terrasse

Nyhavn er et af de ældste steder for jazz i København. Siden de tidlige 50'erne har Cap Horn budt på på god dansk jazz, og det var netop her vejen blev banet for navne som Papa Bue og Freddy Fræk. Nyd Copenhagen Jazzfestival fra første parket i Cap Horn eller Nyhavns Færgekro, når scenen ved Mindeankeret præsenterer et hav af kunstnere i løbet af ugen.

Program for Copenhagen Jazz Festival 2019 - indre by

Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5

Cap Horn
Nyhavn 21

Bubbles & Oysters på terrassen Hver fredag kl. 16-18

Bubbles+and+oysters

Læn dig tilbage i vores bløde stole på terrassen og nyd et glas Dibon Rosé Cava til 50 kr. og østers til 10 kr. stykket.

Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K


Udendørs østersonsdag
Hver onsdag kl. 16 -19

Østersonsdag i Zeleste

Uformel østerspisning udenfor Zeleste er et must i sommerperioden. Hvis du har lyst, får du mulighed for at åbne dine østers selv. Det er ikke så svært, som man tror, selvom sunde østers er stramme. Vi viser dig teknikken og låner dig værktøjet. Vi sælger østers fra kr. 20,- og masser af rosébobler.

Østerspakke
10 østers Fine de Claire +
1 flaske Rose Cava
450,-

Zeleste
Store Strandstræde 6
1154 København K

After work-vinsmagning - på terrassen Hver fredag fra kl. 16 - 18

Udendørs vinsmagning

Vi flytter vores fredags-vinsmagning udendørs. Så kom og smag på forskellige vine fredag eftermiddag i solen. Vi sørger for snacks og vin-viden. Hver fredag har et nyt vintema.
4 glas + snacks 150 kr.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K

Vegan wine o’clock på terrassen Hver dag kl. 15-17

Der er også åbent på terrassen hos simpleRAW. Kig forbi i sommerdagene og nyd en flaske rosévin og en skål grønkålchips vendt i sourcreme og løg. Pris: 250 kr. Fås også som take-away, så du kan nyde den hjemme eller i en af de omkringliggende parker

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K

Bæredygtige søndage sydpå Hver søndag kl. 17-20

Bæredygtige søndage sydpå i Huks Fluks

Hver søndag sammensætter vores køkkenchef Jean Louis en ny tasting menu af restaurantens forskellige råvarer. Formålet er at give gæsterne en særlig madoplevelse til en god pris og samtidig sikre, at vi udnytter vores lækre råvarer optimalt. Vi kalder det “Bæredygtige søndage sydpå”. Maden kan selvfølgelig nydes undenfor på vores terrasse med udsigt over Gråbrødretorv.

Vi sætter kun et begrænset antal billetter til salg. Du er også velkommen til at kigge forbi på dagen, men vi kan ikke garantere plads til alle.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K

Inspirationsdage i den skjulte gårdhave
Tirsdag 16. juli kl. 18 + tirsdag 20. aug. kl. 18

Veganske inspirationsdage i simpleRAW

Vores ny-indviede gårdhave danner i sommerhalvåret ramme om en række inspirationsdage.
Vi udforsker forskellige gastronomiske temaer. Den 16. juli tager vi til Latinamerika, den 20. august er det Asien.

Der bliver kun sat 16 billetter til salg hver gang. Det er nemlig det antal, der kan være i den lille skjulte gårdhave.

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Sunday Seafood Siesta 14. og 28. juli + 11. og 25 august kl. 12-15

Sunday Seafood Siesta i Zeleste

Kig forbi til en smagfuld søndag i Zelestes gårdhave, hvor vi griller fisk og skaldyr over vores udendørs pejs. Du kan blandt andet nyde havtaskehale, jomfruhummer og kammuslinger. Vi søger for lækre iskolde hvidvine og roséer og afslappende musik.

Grillplatte med havtaskehale, 2 jomfruhummere, kammuslinger og grillet brød
235 kr.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K

Bæredygtig Backyard BBQ Onsdag 17. juli kl. 17-20

Vi tænder for grillen i den hemmelige gårdhave og serverer rødbede- og gulerodspølser fra Plantepølsen til 50,- samt simpleRAWs egen burger til 60,-

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K

Krebsegilde Fredag 16. aug. kl. 18 - 22

Krebsegilde i Zelestes gårdhave

Kom og vær med til Københavns bedste krebsegilde i Zelestes gemte gårdhave. Udover de lækre krebs, pynter vi op på svensk manér, synger folkeviser og drikker brændevin. Husk! Der er et begrænset antal billetter. Det koster 375 (ex gebyr) at deltage. Dagens menu:

Ostepaj - den traditionelle forret
Krebs med citron- og dildmayo, brød og knækbrød
4 cl. brændevin
Pris per person kr. 375,- (ex. billetgebyr)

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K

Bingo & Boder på torvet Fredag 23. august kl. 16

Under Copenhagen Cooking madfestival kan du spille bingo og drikke cocktails på Gråbrødretorv. Det vil også være muligt at købe lækre retter fra vores forskellige restauranter.
Læs mere på facebook.

Peder Oxes Kælder
Gråbrødretorv
1154 København K

Okse på torvet Lørdag 24. august fra kl. 13

Okse på torvet

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af vores dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Bæredygtighed og mad til flere
Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Social dining i Nyhavn Fredag 30. august kl. 18 - 22


Kompasset og Karma sushi i Nyhavn

Kom med til en aften, hvor to kulinariske verdener mødes i kvarteret mellem Nyhavnsbroen og Skuespilhuset.

Karma Sushi og Restaurant Kompasset byder på en kreativ menu med japansk inspirerede retter og moderne fortolkninger fra det danske køkken. Til hver ret serveres der japansk sake eller hjemmelavet dansk brændevin.

Når I er færdige med at spise, fortsætter festen i gården hos Karma Sushi.

Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg de enkelte restauranter på Facebook: Peder Oxe, Bøf & Ost, Huks Fluks, simpleRAW, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro, Kompasset, Peder Oxes Kælder.

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Tak for en fantastisk French Dining Week

Tak for en fantastisk French Dining Week til alle, der var med. Vi var helt overvældet over de mange deltagere. Nedenfor kan du se et par billeder fra festivalen og det skaldyrsfad, vi serverede. Hvis du ikke nåede at være med til madfestivalen eller har lyst til at genopleve vores skaldyrsfad, er det at finde på menuen i Bøf & Ost hele sommeren. Nyd det med et glas i solen på vores dejlige terrasse.

Bon appetit!

Om Bøf & Ost

Bøf & Ost er en fransk restaurant på Gråbrødretorv i midten af København. Fra terrassen kan I nyde udsigten til Gråbrødretorvs charme og liv. Bøf & Ost serverer klassiske, franske retter af sæsonens bedste råvarer. Menukortet lever op til navnet, og indeholder flere udskæringer af okse- og kalvekød samt et stort udvalg af franske oste såvel som danske.

Hvert år deltager Bøf & Ost i madfestivalen French Dining Week i uge 24. Under festivalen præsenteres en række restauranter, som alle serverer en tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif.  I år var menuen på Bøf & Ost:

FORRET
Snakcbræt med lækre franske specialiteter

HOVEDRET

Skaldyrsfad med pil-selv-rejer, krabbeklør, østers og jomfruhummer. Hertil citron, aioli og grillet brød

DESSERT
Crême brulée

Københavns bedste krebsegilde: På med hagesmæk, hat og "Helan går"!

Krebsegilde (eller på svensk: ”Kräftskiva”) er en svensk tradition, som altid finder sted i august og september. For vores svenske naboer er skaldyret indbegrebet af gang i gaden og folkekultur.

Til jer, der ikke skal over Øresund, indbyder vi igen i år til et traditionelt svensk krebsegilde under åben himmel. Vores gårdhave er nemlig helt perfekt til den svenske tradition.

Husk! Der er et begrænset antal billetter.

Ostepaj - den traditionelle forret
Krebs med citron- og dildmayo, brød og knækbrød
4 cl. brændevin

375 kr. (ex billetgebyr)

ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Krebsegildets 4 hovedingredienser

Et rigtigt krebsegilde indeholder masser af krebs, pynt, alkohol og sang. Nedenfor uddyber vi, hvad der skal til.

Krebs
Krebsene koges i en lage af vand, salt og dild, men spises kolde, når de kommer på bordet. De pilles og spises med hænderne. Vi er selvfølgelig behjælpelige med instrukser i den særlige teknik, det kræver, at få kødet ud af hale og klør.

Som tilbehør serverer vi citron- og dildmayonnaise, brød og knækbrød. Selvom krebsene er hovedingrediens, så er tilbehøret vigtigt. Det ligger en god bund, så der er noget at stå i mod med, når snapsen flyder.

Snaps
Snaps er for svenskerne en ligeså vigtig del af krebsegildet, som den er for danskerne til julefrokosten. Til Zelestes krebsegilde serverer vi selvfølgelig også en lille én til halsen. Prøv for eksempel en af vores hjemmelavede krydderbrændevine.

Pynt
Intet krebsegilde uden pynt på både borde og deltagere. Vi pynter selvfølgelig gårdhaven som traditionen dikterer og uddeler farvestrålende hatte og hagesmække til alle deltagere. Hagesmækken er især god til at skåne gildetøjet, når der fedtes rundt med de lækre skaldyr.

Snapseviser
Svenskerne elsker at synge - især når der er snaps involveret. Det gør vi også, og der er masser af fællessang på programmet til Zelestes krebsegilde. Vi finder de klassiske svenske snapseviser frem, så husk din indre sangfugl. Nedenfor er et par viser, du kan øve dig på.

Helangorakatt
Det var en gång en helangorakatt, fallera som älskade en vanlig bonnakatt, fallera. Och följden blev en jamare
fast den blev mycket tamare
och kallades för halvan-går-akatt, fallera.

Melodi: Vi gå över daggstänkta berg

När jag är fuller så är jag glad

När jag är fuller så är jag glad
när jag är glad är jag vacker.
Jag går omkring i min lilla stad,
bland alla hus och baracker.
Och alla träden välter jag omkull
allt detta gör jag när jag är full
och vacker… å vaacker…

Melodi: När månen vandrar sin tysta ban

Krebsegildets historie
Traditionen med krebsegilder kan spores helt tilbage til middelalderen. Formen, som vi kender den i dag, går tilbage til 1800-tallet, hvor krebsegildet blev udbredt i det svenske borgerskab. På grund af den intensive jagt på de svenske flodkrebs blev det i slutningen af 1800-tallet bestemt, at man først måtte fiske efter de små skaldyr efter d. 8. august. Derfor ligger krebsegilderne altid i august og september.

I dag må man fiske krebs hele året, og svenskerne sætter cirka 4,5 millioner kilo krebs til livs årligt. Dog stadig primært i august.





2 nye tiltag hos simpleRAW

Åbning af den hemmelige gårdhave

I en lille baggård bag simpleRAW på Gråbrødretorv gemmer sig en særlig lille lysplet. Skjult mellem de fredede bygninger fra 1700-tallet, okkergule vægge og bindingsværk er simpleRAWs personale i fuld gang med at gøre Københavns måske mindste gårdhave klar til åbningsfest. Fra fredag den 7. juni vil gårdhaven nemlig være åben for restaurantens gæster, der kan nyde de veganske specialiteter i helt nye omgivelser.

“Formålet med at åbne gårdhaven op for vores gæster er at skabe en form for picnic-stemning inde midt i byen. Gårdhaven har en helt særlig, intim stemning perfekt til en romantisk aften for to eller et privat selskab”, fortæller Oliver Blomqvist, chefkok hos simpleRAW.

simpleRAW

Hvor og hvornår

Fredag den 7. juni kl. 17-19
simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K
info@simpleraw.dk
+45 35 35 30 05

☀️Solen vil forhåbentlig skinne ned på os fra oven - men hvis ikke vejret er med os, sørger vi selvfølgelig for pavilloner. Skulle du få lyst til en bid mad efterfølgende, har vi i dagens anledning gode priser på vores burger og vores 3-retters aften-menu🍴

www.simpleraw.dk

Inspirations-dage i gårdhaven

Den ny-indviede gårdhave skal i sommerhalvåret danne ramme om en række inspirations-dage. Den tredje tirsdag i hver måned udforsker vi et gastronomisk tema. Der bliver kun sat 16 billetter til salg hver gang. Det er nemlig det antal, der kan være i den lille gårdhave. Første gang bliver tirsdag den 18. juni, hvor temaet er: Bæredygtig grøn tapas - spansk tapas på vegansk manér. Glæd dig blandt andet til:
Gazpacho, ensaladilla rusa, tempeh ”kød”-boller i tomatsauce, patatas bravas med aioli, grillede padron-peber, ristet aubergine med balsamico og mynte, tortilla og pinchos.

Bæredygtig grøn tapas i gårdhaven

Tirsdag 18. juni kl. 18
300 kr. (ex billetgebyr)
Køb billet

Nu springer studenterne ud! Vi fejrer med bobler til alle...

Der udklækkes cirka 50.000 af dem årligt. Man genkender dem på huen, lugten af humle og det høje humør. Vi glæder os til at fejre de smukke unge studenter, når de om lidt spreder liv og glæde i gaderne.

Vi er klar med Champagne, når du viser huen frem!

Vi er klar med Champagne, når du viser huen frem!

Hos Tholstrup har vi fejret studenter siden 70’erne. Traditionen tro serverer vi bobler på husets regning i hele studenterperioden til alle med studenterhue på. Vi stempler selvfølgelig også huen, som vi plejer.

Hos Peder Oxe, Bøf & Ost og Huks Fluks på Gråbrødretorv serverer vi Champagne, mens SimpleRAW byder på et økologisk glas bobler. De serverer også økologiske bobler på Cap Horn i Nyhavn og Champagne i Zeleste, Nyhavns Færgekro og Kompasset.

Bobler til alle hue-nuancer

Den klassiske studenterhue er stadig rød. Er du fan af alt det med klassiske traditioner, er det perfekt at besøge Gråbrødretorv. Her kan du tage hue-billeder foran nogle af Københavns ældste bygninger.

Har du læst HF, HHX eller HTX, får du en blå studenterhue - perfekt til et maritimt tema og et glas bobler ved vandet i det charmerende Nyhavn.

De mere erhvervs-baserede uddannelser har også deres egne huer. Frisørens er lyserød, pædagogens lilla og landmandens og gartnerens grøn. Støder du på en hue i stribet lilla, blå og lyserød har du en student fra STU, som er en særligt tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov. Hos os er der bobler til alle nuancer !

Huen som et blankt lærred klar til dit personlige præg.

Huen som et blankt lærred klar til dit personlige præg.

Hos studenterhuespecialist C.L. Seifert har du også mulighed for at designe din helt egen hue. Du køber simpelthen en “tom” hue og designer den via deres hjemmeside. Her kan du også udover 19 forskellige uddannelses-huer købe en bæredygtig hue og en hue, som er 100 % vegansk. De to sidstnævnte passer perfekt til et glas økologiske bobler i vores veganske restaurant SimpleRAW eller den økologiske i Nyhavn, Cap Horn.

Besøg C.L. Seiferts hjemmeside her.

Nye huer, nye traditioner

Traditionen med studenterhuen startede i 1850’erne. I begyndelsen var den sort, men farverne skiftede til rød og hvid, som symboliserede det danske flag. Dengang var det helt normalt at bære huen, indtil man blev kandidat fra universitetet. I dag udsættes huerne for en række strabadser så som Roskilde Festival og øl-stafet, som giver huerne en kortere levetid. Men der er stadig regler og traditioner forbundet med den. Nedenfor har vi samlet nogle af dem.

Regler og traditioner for studenterhuen

  • Studenterhuen må først komme på efter sidste eksamen – ellers bringer det uheld.

  • Studenterne med det mindste og største hattemål giver en kasse øl til klassen.

  • Studenterne med det højeste og laveste karaktergennemsnit giver en kasse øl til klassen.

  • Den afsluttende eksamenskarakter skrives i midten af huen.

  • Studiekammerater skriver en hilsen eller autograf inde i huen.

  • Skriver en person i feltet i midten af huen, bliver denne person gift med hattens ejermand.

  • Navnet på studentens kæreste skrives ved siden af den sidste eksamenskarakter.

  • Venner eller veninder skal bide i den sorte skygge, så det sætter et aftryk – det bringer held.

  • Hvis studenten kaster op efter indtagelse af alkohol, giver det et hak i den sorte skygge.

  • Blandt andet skal der klippes en trekant i studenterhuens svedrem, hvis man ser solopgangen efter en fest. Samt en firkant, hvis man tømmer en kasse øl i løbet af 24 timer.

  • Hvis øllen ikke kan holdes inde, og der bliver "lækket" i bukserne, skal der drikkes øl af studenterhuen.

Alle billeder af huer er venligst udlånt af C.L. Seifert.

Østersonsdag i Store Strandstræde

DSC_0090.jpg

Østers er sunde, og delikate, og livet er for kort til kun at spise dem ved festlige lejligheder eller i weekenden. Derfor introducerer vi Østersonsdag - en casual og hyggeligt tilgang til østersspisning. Kig forbi til en enkelt eller gå all in med en Østersonsdags-pakke.

Onsdag kl. 16-19
Store Strandstræde 6
(uden for restaurant Zeleste)

Lær at åbne østers

Til Østersonsdag får du mulighed for at åbne dine østers selv. Det er ikke så svært, som man tror, selvom sunde østers er stramme. Vi viser dig teknikken og låner dig værktøjet.


Østers for nybegyndere

Er du ny østers-spiser, kan du starte med Fine de Claire-østers fra Bretagne. De franske østers har en let smag af hav. Du vælger selv, om du vil tilføre en af vores tre toppings: Havtorn, gin&tonic eller rødvinsvinaigrette med skalotteløg. Du kan jo altid starte med en enkelt til 20 kroner.

Fine de Claire

Fine de Claire

Verdens bedste østers

Til den garvede østersspiser har vi den franske østers Gillardeau. Gillardeau vurderes af flere specialister til at være en af verdens bedste. Smagen er mere fyldig og kødfuld end den anden. Udover havsmagen har den en let sødme og toner af nødder. Synes du også, at østers er bedst med et glas bobler til, kan du købe en Østersondag-pakke med 10 eller 20 stk. og en falske rosé Cava til en fordelagtig pris.

Østersonsdags-pakker

10 østers Fine de Claire + 1 flaske Rose Cava
450,-

10 østers Gillardeau + 1 flaske Rose Cava
500,-

20 østers Fine de Claire + 1 flaske Rose Cava
600,-

20 østers Gillardeau + 1 flaske Rose Cava
700,-

Enkelte østers

Fine de Claire til 20,-

Gillardeau til 25,-

Bæredygtig søndags-spisning i Huks Fluks

Nyt bæredygtigt tiltag på Huks Fluks inviterer gæsterne på tasting menu til skarp pris.

Bæredygtige søndage sydpå

Bæredygtige søndage sydpå

Hver søndag sammensætter vores køkkenchef Jean Louis en ny tasting menu af restaurantens forskellige råvarer. Formålet er at give gæsterne en særlig madoplevelse til en god pris og samtidig sikre, at vi udnytter vores lækre råvarer optimalt. Vi kalder det “Bæredygtige søndage sydpå”.

Det nye bæredygtige tiltag er ikke kun med til at sikre, at vi skåner miljøet ved at bruge de råvarer, som vi allerede har indkøbt og fået leveret. Det er også køkkenchefens mulighed for at afprøve nye kombinationer og kreationer. Som gæst kan du forvente forskellige skræddersyede retter med smag af Sydeuropa.

Til maden kan nydes et glas af forskellige vine fra hele verden til 50 kroner per glas. Søndagens vin følger temaerne til Huks Fluks’ vinsmagning om fredagen. (læs mere om After work - vinsmagning)

Først til mølle

Vi sætter kun et begrænset antal billetter til salg. Du er også velkommen til at kigge forbi på dagen, men vi kan ikke garantere plads til alle.

Hver søndag fra kl. 17-20
Tasting menu: 200 kr.
Vin per glas: 50 kr.

Cap Horn støtter Røde Kors i kampen for rent drikkevand

For os er det en selvfølge: Rent drikkevand uden begrænsning direkte fra hanen. Sådan ser det desværre ikke ud i verdens u-lande. Her er manglen på rent drikkevand skyld i sygdom og mangel på udvikling.

SÅDAN DELER VI UD AF VERDENS RENESTE DRIKKEVAND
“I Danmark har vi noget det af det reneste drikkevand i verden. Vi har adgang til rent drikkevand hver dag. Også som restaurant. Derfor har vi besluttet, at udnytte det store privilegium og samtidig støtte de steder i verden, der ikke har adgang til rent drikkevand.”, fortæller Cap Horns restaurantchef Louisa Mia Andersen

Med et nyt vandfiltreringssystem i restauranten har Cap Horn valgt at øge din bæredygtighed på to måder:
Reducere import af kildevand fra udlandet
Donere 10% af salget af vand til Røde Kors

“Vores gæster har heldigvis tage godt imod vores nye vandsalg. Især når vi gør opmærksom på, at vi for hver doneret krone faktisk sikrer hele 20 liter rent drikkevand i et udsat område”, fortæller Louisa Mia Andersen.

Det nye vandsystem er et led i Cap Horns rejse mod mere bæredygtighed.

Cap Horn er også netop blevet tildelt sølvmærket i økologi. Læs mere 

Rent drikkevand_Røde kors.jpg






Cap Horn får økologisk spisemærke i sølv

Økologi og mad med omtanke har altid været en del af Cap Horns DNA. Faktisk var Cap Horn Danmarks første økologiske restaurant. Cap Horn har opnået Det økologiske Spisemærke i sølv, som bevis på, at restauranten er 60-90 % økologisk. Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkeordning for økologiske spisesteder.  

Cap_Horn_forside_øko.jpg

Danmarks første økologiske restaurant
Det hele startede i begyndelse af 1990’erne med et nyt værdisæt, hvor fokus på kvalitet og omtanke for klimaet blev Cap Horns omdrejningspunkt. Det resulterede i en menu sammensat af økologiske råvarer og en mere grøn profil. Det gik fint i spænd med et ønske om at lave mad fra bunden og samtidig være noget for både stamgæster, der havde besøgt Cap Horn gennem generationer og gøre plads til de mere grønne og klimabevidste gæster i Nyhavn.

Cap Horn har holdt fast i værdierne siden.

”Det har aldrig været et mål i sig selv at opnå et økologisk spisemærke. Økologi har altid været en helt naturlig del af vores koncept, nemlig at tilbyde økologi i Nyhavn,” fortæller Louisa Mia Andersen, restaurantchef i Cap Horn.

Økologisk sølvbryllup
Selvom sølvmærket aldrig har været et mål i sig selv, ser Cap Horn sølvmærket som en fantastisk mulighed for at fejre Cap Horns mangeårige kærlighed til økologi.   

”Vi har valgt at fejre vores sølvmærke med en kæmpe fest - et økologisk sølvbryllup. Det er jo cirka 25 år siden det hele startede. Vi har inviteret vores økologiske samarbejdspartnere, der kommer forbi og forkæler gæsterne med økologiske specialiteter inden for både mad, vin, øl og cocktails”, fortæller Louisa Mia Andersen.  

Om Cap Horn

Cap Horn ligger et stykke nede af den brostensbelagte kaj i Nyhavn i en gammel bygning, der tidligere var tilholdssted for søfolk og letlevende damer. Cap Horn er ét af de få steder i Nyhavn, som har fået lov til at beholde sit oprindelige udtryk. Cap Horn har valgt at bibeholde sit historiske præg med en hjemlig og afslappet indretning og atmosfære.

Læs mere om Cap Horn på www.caphorn.dk.

Økologisk sølvbryllup 10. - 12. maj
Fredag 10. maj: Økologiske cocktails og dj på terrassen.
Lørdag 11. maj: Tre-retters sølvmiddag og live musik
Søndag 12. maj: Udvidet økologisk brunchbord og live jazz.

Følg med på Cap Horns Facebookside, hvor restauranten løbende sender information omkring de forskellige arrangementer.