5 fakta om mortensaften: Få styr på historien, og hvor I skal spise and

Der er tradition for at spise gås eller and på mortensaften den 10. november. Men hvorfor egentlig det? Læs videre, så du kan fortælle familien historien, når I sidder ved middagsbordet. Nederst finder du et link til en lille hyggeligt quiz, hvor du kan teste din viden.

Hvor skal I spise and?

Vi anbefaler at spise anden ude. Så kan hele familien nyde middagen sammen, uden at der er nogen, der skal stå ved gryderne. Nedenstående restauranter har mortensaftenmenu både lørdag og søndag.

Cap_Horn_pejs.jpg

Mortensaften i Cap Horns hjemlige atmosfære

Vi tænder op i pejsen og serverer en lækker økologisk menu.

Hovedret
Confiteret økologisk andelår serveres med rosmarin- og appelsinbagte gulerødder, chiffonade af rødkål vendt med citronsaft og peber, selleripuré med brunet smør samt andeskysauce.

Dessert
Klassisk dansk æblekage.
250 kr.


Nyhavns-F%C3%A6rgekro_stemning_stuen.jpg

Mortensaften i historiske Nyhavns Færgekro

Nyhavns Færgekro værner om traditionerne. Mortensaften er derfor også en mærkedag, de gør lidt ekstra ud af. Nyd menuen blandt en række historiske islæt og spørg din vært/inde om bygningens originale elementer.

Hovedret
Klassisk Mortensaften-and serveret med æbler, svesker, rødkål, andeskysauce og små smørstegte kartofler.

Dessert
Gammeldags æblekage, hvor dejlige æbler koges, moses og tilsmages med vanilje. Herefter afkøles grøden og lægges i lag med makroner og flødeskum.
250 kr.


Peder-Oxe_bord17_photocredit-Camilla-Hey.jpg

Klassisk mortensaften i Peder Oxe

Hos Peder Oxe serverer de mortensaften-menuen med samme stil som i 1975, da de åbnede restauranten. Det gælder både omgivelserne, servicen og menuen.

Hovedret
Vi fylder anden med æbler og svesker, langtidssteger den og serverer den med andesky, smørstegte kartofler og rødkål med små æblebåde.

Dessert
Vi koger danske æbler, smager dem til med vanilje og lægger dem i lag med sprøde makroner, karamelliserede nødder, bærcoulis og flødeskum.

280 kr.


stuen.jpg

Mortensaften med et twist?

Kom forbi Restaurant Kompasset i den lidt mere stille ende af Nyhavn. Her er køkkenet kendt for at udfordre det traditionelle. Det gælder også mortensaften.

Hovedret
Rosastegt andebryst, syrnet rødkål, pommes Anna, trøffel- og andeskysauce.

Dessert
Æbletærte med vaniljeis.

250 kr.


5 fakta om mortensaften

1. Morten hed faktisk Martin
Den Morten, som vi fejrer, hed oprindeligt Martin (ca. 336-397) og var biskop i byen Tours. Morten er en fordanskning af Martin - derfor kalder vi det mortensaften og ikke martinsaften.

2. Han ville ikke være biskop
Da Martin som fattig soldat delte sin kappe i to - det eneste, han ejede - og gav den ene del til en fattig tigger i Tours, fik han ry som en helgen blandt indbyggerne i Tours. De ville udnævne ham som biskop af byen, men det ville Martin ikke være.

Netop motivet af Martin, der deler sin kappe med tiggeren, er siden 1200-tallets franske gotik blev afbildet talrige gange i malerkunsten.

El_Greco_-_San_Mart%25C3%25ADn_y_el_mendigo.jpg

3. Hævn over gæssene - som blev til ænder
Da indbyggerne i Tours ville udnævne Martin til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen.

Som hævn foranstaltede Martin, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret. Sådan fik Martin sin hævn over de åbenmundede gæs.

Gæs var i gammel tid ikke så almindelige i Danmark, og de var meget dyre, så derfor begyndte man også at spise andre fjerkræ i stedet for gæs.

4. Navnedag den 11. november
Den 11. november er datoen for Martin af Tours' begravelse, og derfor er den dato blevet hans navne- og festdag. Det er mortensdag den 11. november, og derfor er det mortensaften den 10. november. Ligesom vi kender det fra julen: juledag den 25. december, og derfor juleaften den 24. december

5. Martin Luther er opkaldt efter ham
Reformatoren Martin Luther blev født den 10. november 1483 og døbt den 11. november og blev opkaldt efter dagens helgen: Sankt Martin af Tours.

Kilde: kristendom.dk

Det skal du smage på Bøf & Osts nye menukort

Årstiderne skifter, og der er nye råvarer i sæson. Hos Bøf & Ost har de netop skiftet menuen ud med en mere efterårsvenlig version. Prøv blandt andet deres Bouchée à la reine med hummer, dampede blåmuslinger eller rosatstegt duebryst. På menukortet finder du også tre årstidssupper at varme dig på; fransk løgsuppe, græskarsuppe og jordskokkesuppe.

Fransk løgsuppe med gratineret landbrød.

Fransk løgsuppe med gratineret landbrød.

Bøf & Osts franske profil, fokus på kvalitetskød og velmodne danske og franske oste er stadig omdrejningspunktet. Men der er også nye spændende twists på efterårsmenuen.

”Vi har blandt andet valgt at have vildt på efterårsmenuen i form af rosastegt duebryst. Det er måske ikke typisk fransk, men udfordrer både vores gæster og det franske køkken. På den måde tilbyder vi vores gæster en oplevelse, der går ud over det typisk velkendte franske køkken. Sådan holder vi fast i vores historie samtidig med, at vi udvikler os”, fortæller Nicolai Riis, som er køkkenchef i Bøf & Ost og fortsætter:

Rosastegt duebryst serveres med syltede bøgehatte og blomkål, toppet med ribs og brøndkarse. Serveres med økologisk landbrød.

Rosastegt duebryst serveres med syltede bøgehatte og blomkål, toppet med ribs og brøndkarse. Serveres med økologisk landbrød.

Bouchée á la reine med hummer. Tartelet med hele stykker hummer, tomat, jordskokker og selleri. Toppet med hummerolie og bredbladet persille.

Bouchée á la reine med hummer. Tartelet med hele stykker hummer, tomat, jordskokker og selleri. Toppet med hummerolie og bredbladet persille.

“Det kommer også til udtryk i vores nye forret Bouchée à la reine med hummer – en hjemmebagt tartelet med hele stykker hummer, tomat, jordskokker og hummerolie. Den er traditionel på en utraditionel måde.”

Den klassiske dessert, Créme brûleé er også stadig på menukortet, men den har fået et twist.

”Vi har meget atypisk valgt at servere den med vaniljeis. Udover at forstærke vaniljen i Créme brûleén beriger vaniljeisen oplevelsen, fordi desserten nu består af to konsistenser: Det cremede varme og det helt kolde.  De lidt anderledes sammensætninger af retter udfordrer hjernen og skaber en mere spændende gastronomisk oplevelse”, fortæller Nicolai Riis.

Du kan nyde efterårsmenuen i Bøf & Ost indtil menuen skifter igen den 14. november.

simpleRAW får økologisk spisemærke i sølv

Økologi og mad med omtanke har altid været en del af simpleRAWs DNA. Nu har restauranten opnået Det økologiske Spisemærke i sølv som bevis på, at de er 60-90 % økologiske. Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkeordning for økologiske spisesteder.  

Forside_økologi.jpg

”Det har aldrig været et mål i sig selv at opnå et økologisk spisemærke. Økologi har altid været en helt naturlig del af vores koncept”, fortæller Oliver Blomquist, køkkenchef i simpleRAW.

Om simpleRAW
simpleRAW udsprang oprindeligt af RAW-tankegangen. I dag serverer de mad uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, mælkeprodukter og gluten. Maden er skabt af medarbejdere med stor viden og entusiasme inden for vegansk gastronomi.

Læs mere om simpleRAW på simpleraw.dk

Følg med i simpleRAWs aktiviteter og tilbud.

Det skal du lave i efterårsferien

Kulturnat på gråbrødretorv og i Nyhavn

Kulturnatten finder altid sted fredag i uge 41. I 2019 er Kulturnatten den 11. oktober.

Gråbrødretorv

På Gråbrødretorv fejrer de forskellige restauranter Kulturnatten med en række events, der strækker sig over hele aftenen.

Bubbles%2Band%2Boysters

Bubbles and Oysters
Spis østers og drik bobler til de bedste priser, inden du begiver dig ud i Kulturnatten, eller når du får brug for en pause.
Østers - 10 kr.
Dibon Rosé Cava - 1 gl. 50 kr.
Bøf&Ost kl. 16-21
Læs mere

Vinsmagning
Kom og smag på forskellige vine i løbet af aftenen. Vi sørger for snacks og vin-viden.
4 GLAS + SNACKS 150 KR.
Huks Fluks kl. 16-21
Læs mere


CapHorn.jpg

NYHAVN

I anledning af kulturnatten vil DGI St. København stå for en masse familiesjove aktiviteter omkring ankeret ved
Nyhavn fra kl. 18:00 - 24:00. Prøv blandt andet at lave pandekager på bål, kom til historiefortælling i et lavu-telt og deltag i løbehjulsræs. Spis en bid mad i en af Nyhavns restauranter. Vælg Nyhavns Færgekro, hvis du skal have bedsteforældrene med eller selv er vild med traditionelle danske retter. Restauranten ligger lige over for ankeret. Er der ikke plads, så prøv Cap Horn, som ligger lidt længere nede og ligeledes byder på familievenlige retter.

Læs mere om Nyhavns Færgekro
Læs mere om Cap Horn


tegnekonkurrence.jpg

Tegnekonkurrence hele efterårsferien

Hos Cap Horn har de fået ny menu. Og der er både noget for børn og voksne. Desuden er det hele økologisk. I anledningen af efterårsferien afholder restauranten en tegnekonkurrence for alle børn, der har lyst til at være med. Vinderen får et gavekort på en middag til hele familien.

Læs mere om Cap Horn.


simpleraw_sharing.jpg

Kødfri dag med ungerne

Er det i efterårsferien, I skal prøve kræfter med en kødfri dag? simpleRAW har fået ny menu og serverer lækkerier for både børn og voksne. Læs her hvad køkkenchefen siger om de spændende retter.



Dinnerdays_okt_19.jpg

Mad- og cocktailfestival

Efterårsferien står også i madfestivalernes tegn. Der er hele to af dem samt en cocktailfestival.

DinnerDays
Den tilbagevendende restaurantfestival løber af stablen fra 11.-20. oktober. Som altid, kan du nyde en tre-retters menu til 210 kr. hos de restauranter, der deltager. Nedenfor kan du se menuerne og booke billet til Huks Fluks, Bøf & Ost og Zeleste, som alle tre er med.

Dining Week Sharing

Der er flere madfestivaler at komme efter i uge 42. Dining Week Sharing er en anden festival, der hylder gastronomien. Her er der fokus på delevenlige retter. Der vil således være en række servering, som kan dele ved bordet - mindst 3 retter til 225 kr. Der er noget for enhver smag på simpleRAW og i Kompasset, som begge deltager. Se deres menuer og bestil billet her:


Gode tilbud direkte i indboksen

Husk, du kan få gode tilbud og invitationer direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores loyalitetsklub. Det er gratis at være med, og du modtager et velkomsttilbud på 20% på et valgfrit restaurantbesøg.


simpleRAW er blandt de bedste i København

Spiseguiden migogkbh har lavet en guide til de bedste vegetarrestauranter i København.
Og simpleRAW er med! Det skriver de om simpleRAW:

simpleRAW var en af de allerførste der sådan rigtig gik grønt herhjemme. Deres koncept udsprang oprindeligt af RAW-tankegangen, men er siden udviklet.

De serverer både frokost og aftensmad uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, mælkeprodukter og gluten. Maden er samtidig skabt af medarbejdere med både viden og entusiasme inden for vegansk gastronomi.

Læs hele guiden på deres hjemmeside.

Source: https://migogkbh.dk/guide-her-er-de-bedste...

Se, hvor jazzen kommer tilbage i Nyhavn - nu med nye unge musikere

Flyer_2.jpg

Fredag 27. september kl. 21.00 åbner Nyhavns Færgekro op for en række jazzaftener i det tidligere Café Øresund, som blandt andet har været venue for live-musik i 1960’erne. De sidste mange år har caféen fungeret som en del af Nyhavns Færgekro, men nu kan du også opleve live musik hver fredag og lørdag.

”Vi vil gerne bringe jazzen tilbage til Nyhavn. Nyhavn er jo et af de steder, hvor jazz udviklede sig i tidernes morgen”, siger Katrin Clemme, som er ansvarlige for de kommende jazzaftener.


Jazz med et twist

De nye jazzaftener genkalder den historiske stemning med blandt andet billeder fra det tidligere Café Øresund, hvor blandt andet sømænd søgte hen for at fulde sig og feste. Musikken er derimod helt ny.

”Lørdag er dedikeret til intimkoncerter med forskellige kunstnere – især yngre jazzmusikere og jazzmusik med et twist. Fredagene er tilegnet de gæster, der har lyst til at synge egne numre akkompagneret af vores huspianist”, fortæller Katrin Clemme.


Åbningsfest

Den første jazzaften åbner dørene fredag 27. september kl. 21. Her er pianist Lars Emil ved roret. Der er velkomstdrinks til de første 50 gæster og mikrofonen er tændt for de syngeglade. Der er gratis entré.


Opening act: Annella

Lørdag 28. september er der intimkoncert med Annella. Annella har fanget en international lyd og en helt ny genre, der pulserer indenfor rammerne af elektro-swing og soul-musik

Dørene åbner kl. 21.00. Der er gratis entré og plads til at danse.
Læs mere og følg med i programmet:

Derfor er portvin ikke forbeholdt desserter

Portvin.jpg

Mange tror, at portvin udelukkende er en dessertvin, og portvin egner sig da også fortræffeligt til desserter. Færre er klar over, at portvin rummer langt flere anvendelsesmuligheder. Kombinationen af mad og portvin er i de senere år langsomt begyndt at vinde indpas, og flere får øjnene op for de mange måder, man kan anvende portvin på. Faktisk kan man finde en portvin til ethvert tidspunkt af middagsselskabet.

Sådan passer portvin til maden

Til aperitif og forret er en hvid portvin det ideelle valg. Hvid portvin er i de senere år blev mere udbredt, og der findes mange forskellige undertyper. Til aperitif er Fine White-typen god, fordi den er let, frisk og sødlig. Til forretten er en portvin med mere alder passende. Den har typisk mere fylde og dybde, hvilket passer godt til fisk og skaldyr.

Til hovedretten går Rubystyle-portvine godt. Med tanniner, friske bærnoter og en mere vinøs stil er de især gode til kødretter. De lidt yngre LBV og Vintage er rigtig gode til vildt og krydret mad.

Desserter, herunder is, forskellige former for kage og frugt suppleres bedst af Tawny-portvine. De er søde og har noter af tørrede frugt og nødder samt en let karamelsmag. Der findes også en lidt mere krydret Tawny, som er god til oste- og pølsebord.

Spis med portvins-specialisten

Dourodalen

Dourodalen

Du kan selv prøve kræfter med portvin til hele middagen, når Bøf & Ost inviterer til portvinsaften. Her får du serveret en lækker 4-retters menu, som flankeres af de bedste portvine fra den portugisiske vingård Quinta de la Rosa. Vinene præsenteres af kvinden bag vingården, Sophia Bergquist, der ligeledes fortæller sin rørende historie om at overtage en historisk vingård fra sin bedstemor og transformere den til en nutidig og moderne producent. Vi begynder aftenen med vingårdens særlige aperitif.

Bøf & Ost løfter først sløret for den endelige menu fire uger før arrangementet. Men allerede nu kan du sikre dig en plads. Prisen for hele arrangementet inklusive aperitif, snacks, menu, vine og foredrag er kun kr. 600,- per person. 

Følg med på Facebook, hvor Bøf & Ost løbende opdaterer begivenheden.

facebook-icon.png

Om Quinta de la Rosa

Quinta de la Rosa har produceret portvin siden 1815 og er i dag ejet af Sophia Bergqvist, hvis bedstemor fik vingården foræret i barselsgave.

De seneste år har vingården foruden portvin også produceret nogle fantastiske rød- og hvidvine. Vingården ligger i det nordlige Portugal i hjertet af Dourodalen - hjemsted for bl.a. portvinen og et af de smukkeste vindistrikter i hele verden.

 

Kilde: quintadelarosa.com, vinslottet.dk

Her kan du forlænge sommerfølelsen i september

Hvorfor ikke forlænge sommerenfølelsen? Vi guider dig til udendørs-arrangementer i hele september, så du er fri for at sige farvel til sommeren lidt endnu.

Pil-selv-rejer på terrassen i Nyhavns Færgekro
Hver tirsdag kl. 11:30 - 21

pil-selv-rejer.jpg

Hvad minder mere om sommer end pil-selv-rejer? Hver tirsdag i hele september kan du nyde friskkogte pil-selv-rejer i Nyhavns Færgekros terrasse. 350 gram rejer serveres med hjemmelavet mayonaise, citron og ristet brød for 250 kr. og er en oplagt deleret til to.

Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5
1051 København K
+ 45 33 15 15 88
reservation@nyhavnsfaergekro.dk


Lørdagsjazz i Cap Horn Hver lørdag kl. 11.30 - 14.30

Cap Horns terrasse

Siden de tidlige 50'erne har Cap Horn budt på på god dansk jazz, og det var netop her vejen blev banet for navne som Papa Bue og Freddy Fræk. Hver lørdag i september kan du nyde live jazz på Cap Horns terrasse med udsigt over vandet. Det er selvfølgelig muligt at sidde indendørs, hvis vejret ikke arter sig.

Cap Horn
Nyhavn 21
1051 København K
+45 33 12 85 04
Book bord


Pæreskuden besøger Nyhavn 7. - 13. september kl. 10-17

Foto Pæreskuden.jpg

Helt op til 1950′erne foregik meget af Danmarks indenrigs fragt til vands. Frisk frugt fra Fejø blev sejlet til København med de såkaldte “pæreskuder”. Pæreskuderne fra Fejø begyndte at sejle igen i 1992 og bringer hvert år frisk, dansk kernefrugt til København. Kom forbi og se pæreskuden og smag på de lækre æbler, blommer og pærer fra Fejø. Det hele starter lørdag 7. september kl. 10, når Pæreskuden lægger til i Nyhavn foran Cap Horn.

Cap Horn
Nyhavn 21
1051 København K
+45 33 12 85 04
reservation@caphorn.dk


Sildens dag i Nyhavns Færgekro Lørdag 14. september

Sildens_dag.jpg

Nyhavns Færgekro fejrer silden med smagsprøver på restaurantens mange sildespecialiteter og hjemmelavede krydderbrændevine. Benyt også lejligheden til at gå på opdagelse i de historiske lokaler, som blandt andet har huset rederiet White Star Line, som solgte billetter til Titanic.

Kl. 13.00 - 15.00: Smagsprøver
10.30 - 17.00: Sildebordsmenu: Sildebord inkl. 2 cl. brændevin og en Nyhavnsøllen: 200 kr.

Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5
1051 København K
+ 45 33 15 15 88
reservation@nyhavnsfaergekro.dk


Seafood Saturday i Zeleste Hver lørdag hele september kl. 17

DSC_0978.jpg

Hvis du endnu ikke har besøgt Zelestes hyggelige og lidt gemte gårdhave denne sommer, så er det bare om at komme afsted. Hvis du allerede har været forbi, så ved du, det er et genbesøg værd. Her fortsætter sommeren i det uendelige. Hele september kan du købe skaldyrsfad og Champagne i gårdhaven til favorabel pris og indtage det sammen med lækker loungemusik .
Skaldyrsfad til to personer sammen med en flaske champagne koster 1300 kr. I får både østers, 2 halve hummere, gambas- og pil-selv-rejer samt ristet brød, smør og dildmayonnaise

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K
+ 45 33 16 06 06
reservation@zeleste.dk


Fransk skaldyrsaften deluxe i Bøf & Ost Fredag 20. september fra kl. 16

jomfruhummere.jpg

Selvom Kattegat, Skagerrak og Østersøen er vores nærmeste naboer, så har hver sæson sin ende. Bøf & Ost slutter sommersæsonen af med en overdådig skaldyrsaften på terrassen. Glæd dig til skaldyrsfade med herligheder direkte fra dagens fiskeauktion. Du kan blandt andet smæske dig i østers, jomfruhummer, gambas, krabbeklør og hummer. Supplér med champagne, så har du opskriften på en god aften.

Skaldyrsfad til to personer koster 600,- (ex billetgebyr).
Tilføj en hel hummer eller en flaske champagne for kun 300,-.

Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København
+45 33 11 99 11
reservation@boef-ost.dk


Grillaften i Peder Oxe Torsdag 26. september kl. 17 - 22

peder oxe.jpg

Måske et af årets sidste grillarrangementer! Kom forbi Gråbrødretorv, når Peder Oxes kokke tænder op i grillen og tryller lækkerier frem.

Restaurant Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K
+45 33 11 00 77
reservation@pederoxe.dk


Late summer wine i Zeleste Hver fredag kl. 16 - 18

Late summer wine.jpg

Hver fredag eftermiddag serverer Zeleste kølige drinks, vin og snacks i gårdhaven. Kig forbi og forlæng sommeren med kollegaer eller venner til en uformel eftermiddagsdrink med loungestemning og DJ.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K
+ 45 33 16 06 06
reservation@zeleste.dk


Udendørs smørrebrøds-aperitivo i Kompasset Hver fredag kl. 16 -18

smørrebrødsaperitivo

Tag-selv-bord med lækre stykker smørrebrød, kolde special-øl eller drinks mikset af Kompassets egne krydderbrændevine, lidt til den søde tand og stemning i den mere ukendte og lokale del af Nyhavn. Perfekt til at ønske god weekend med kollegaer og venner. Det koster kun 150 kroner for hele herligheden., og hver fredag har sit eget tema:
6. september: Svampe-aperitivo
13. september: Fiske-aperitivo
20. september: Vildt-aperitivo

Restaurant Kompasset
Nyhavn 65
1051 København
+ 45 44 22 52 22
reservation@restaurantkompasset.dk


Lørdagsbrunch i gårdhaven hos Zeleste
Hver lørdag i september kl. 9.30 - 11.30

Brunch_zeleste.JPG

Zeleste introducerer en ny lørdags-brunch i september. Nyd den i Zelestes gårdhave, hvor sommeren er lang. Er der dråber i luften, sørger vi for overdækning, så I stadig kan sidde udendørs, hvis I har lyst.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K
+ 45 33 16 06 06
reservation@zeleste.dk

facebook_zeleste.png
 

Fredagsvinsmagning på terrassen i Huks Fluks
Hver fredag kl. 16 - 18

Vinsmagning_huks fluks

Vi flytter vores fredags-vinsmagning udendørs. Så kom og smag på forskellige vine fredag eftermiddag i solen. Vi sørger for snacks og vin-viden. Hver fredag har et nyt vintema.
4 glas + snacks 150 kr.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K
+ 45 33 91 92 93
reservation@huksfluks.dk


Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg de enkelte restauranter på Facebook: Peder Oxe, Bøf & Ost, Huks Fluks, simpleRAW, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro, Kompasset, Peder Oxes Kælder.

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Få din egen sild på menukortet eller kom og smag

Madelskere fra hele Norden vil lørdag den 15. februar 2020 dyste om at få netop deres sildeopskrift kåret som Nordens bedste. Det foregår i Københavns bedste silderestaurant, Nyhavns Færgekro.

Nordisk mesterskab i sild er en hyldest til den elskede, nordiske spise, som kan tilberedes og varieres i det uendelige. Vindersilden får en plads på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af mere end 12 forskellige hjemmelavede sildespecialiteter.

Tidligere deltagere har blandt andet serveret ”Tøsesild”, ”Sildeburger” og ”tartarsild”. Henover efteråret vil vi genskabe nogle af sidste års vindersild, så det er muligt at smage. Hold dig opdateret på Nyhavns Færgekros Facebook eller hjemmeside.

Til hovedkonkurrencen den 15. februar vil et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømme de udvalgte silderetter og kåre årets vinder. Der vil ud over en plads på menukortet være fine præmier.

Billeder fra sidste års konkurrence

Tyvstart på sildens dag 14. september 2019

Vi fejrer også silden inden, nemlig lørdag 14. september, hvor vi afholder Sildens dag. Her kan du smage et udvalg af Nyhavns Færgekros sild, når vores kok og sildespecialist serverer smagsprøver på terrassen. Du kan også benytte lejligheden til at gå på opdagelse i de historiske lokaler, som blandt andet har huset redderiet White Star Line, som solgte billetter til Titanic.

Tilløbsstykke for sildeentusiaster

Finaledagen er normalt en velbesøgt begivenhed og et tilløbsstykke for sildeentusiaster fra hele Norden. Det hele foregår i den hyggelige Nyhavns Færgekro, hvor der ud over konkurrencen også vil være et marked med rig mulighed for at se, smage og dufte til sild, krydderbrændevin, most og øl.  

Tilmeld din sildeopskrift til Nordisk mesterskab i sild 2020

Alle kan være med i konkurrencen om at deltage i Nordisk Mesterskab i sild. Send opskriften på din hjemmelavede sildefavorit til cd@tholstrup.dk senest den 6. januar. Efter fristen udvælger vores skarpe panel finalisterne til årets mesterskab. Vi giver alle besked, når vi har udvalgt finalisterne.     

SILDENS DAG
14. september 2019
Kl. 13.00 - 15.00: Smagsprøver
10.30 - 17.00: Sildebordsmenu: Sildebord inkl. 2 cl. brændevin og en Nyhavnsøllen: 200 kr.

NORDISK MESTERSKAB I SILD
Lørdag 15. februar 2020 kl. 13-15
Entré: Gratis

Følg Nyhavns Færgekro, hvor de løbende informerer om de forskellige arrangementer.


Nyhavns_faergekro_logo

Om Nyhavns Færgekro
Nyhavns Færgekro tilbyder klassiske, danske retter med fokus på smørrebrød og hjemmelavet krydderbrændevin. Restauranten rummer masser af historie; de store vinduer på første sal er de originale fra dengang bygningen husede agenturet for dampskibsrederi, White Star Line, hvor danskerne kunne købe billet til Titanic. Man kan stadig se rester fra nogle af destinationsnavnene på vinduerne.
Læs mere

Sommersødt: 2 steder du kan opleve en ægte dansk nationaldessert

De klassiske danske sommerdesserter kan noget særligt. De smager af sommerhus, barndom og solstråler. Kombinationen af friske sommerbær, iskold fløde og smukke farver er med til at øge nydelsen. Her finder du to særlige af slagsen.

Rødgrød med fløde

Rødgrød_med_fløde.jpg

Rødgrød med fløde er indbegrebet af dansk sommer. Fløden fremhæver i den grad smagen, men synes du det bliver for meget, så byt fløden ud med mælk i stedet. Der er ikke mange steder længere, hvor du kan bestille en rødgrød med fløde fra menukortet. Peder Oxe er en undtagelse. Fra onsdag den 7. august er rødgrød med fløde en del af menukortet, som skifter efter sæson. Her får du frugtgrøden iskold med din helt egen kande iskolde fløde ved siden af. Mums!

Tidligere lavede man rødgrød af rødvin og rismel, men i slutningen af 1800-tallet blev rødgrød af frugt med fløde en nationalret i Danmark. Formentlig også på grund af den røde og hvide farve.

Jordbær med fløde

Jordbær med fløde

Dansk sommer er lig med søde solmodne danske jordbær. Jordbær med fløde er ligeså delikat, som det er simpelt. Hos Nyhavns Færgekro er jordbærrene nøje udvalgt og fløden er iskold. Du doserer selv flødemængden, som bliver serveret ved siden af jordbærrene i en kande. Der er selvfølgelig en kande per gæst, så der ikke opstår slåskamp over de bløde dråber. Nyd desserten ved kajen på terrassen eller i den hyggelige krostue, hvor der er dejlig køligt.

Ønsker du at være opdateret på menuer, events og tilbud? Følg restauranterne på Facebook:
Peder Oxe
Nyhavns Færgekro

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen. Som velkomst får du 20 % op dit første besøg i en af vores restauranter.

6 unikke events i august

Sommeren er over os! Hvis du er så heldig at tilbringe august måned i eller i nærheden af København, får du her en guide til en række fantastiske sommerevents i byen. Der er både fest, hygge og noget for hele familien. Fortsat god sommer!

Sunday Seafood Siesta i Zeleste

Sunday Seafood Siesta
11. og 25 august kl. 12-15

Kig forbi til en smagfuld søndag i Zelestes gårdhave, hvor vi griller fisk og skaldyr over vores udendørs pejs. Du kan blandt andet nyde havtaskehale, jomfruhummer og kammuslinger. Vi søger for lækre iskolde hvidvine og roséer og afslappende musik.

Grillplatte med havtaskehale, 2 jomfruhummere,
kammuslinger og grillet brød
235 kr.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K


Krebsegilde i Zelestes gårdhave

Krebsegilde
Fredag 16. aug. kl. 18 - 22

Kom og vær med til Københavns bedste krebsegilde i Zelestes gemte gårdhave. Udover de lækre krebs, pynter vi op på svensk manér, synger folkeviser og drikker brændevin. Husk! Der er et begrænset antal billetter. Det koster 375 (ex gebyr) at deltage. Dagens menu:

Ostepaj - den traditionelle forret
Krebs med citron- og dildmayo, brød og knækbrød
4 cl. brændevin
Pris per person kr. 375,- (ex. billetgebyr)

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K


Veganske inspirationsdage i simpleRAW

Inspirationsdage
i den skjulte gårdhave

Tirsdag 20. aug. kl. 18
Tema: Asien

Vores ny-indviede gårdhave danner i sommerhalvåret ramme om en række inspirationsdage.
Vi udforsker forskellige gastronomiske temaer. Den 20. august tager vi til Asien.

Der bliver kun sat 16 billetter til salg hver gang. Det er nemlig det antal, der kan være i den lille skjulte gårdhave.

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Banko & street food.jpg

Bingo & Boder på torvet
Fredag 23. august kl. 16

Under Copenhagen Cooking madfestival kan du spille bingo og drikke cocktails på Gråbrødretorv. Det vil også være muligt at købe lækre retter fra vores forskellige restauranter.
Læs mere på facebook.

Peder Oxes Kælder
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Helstegt-okse-graabroedretorv-peder-oxe.jpg

Helstegt okse på Gråbrødretorv
24. august kl. 13

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af vores dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Bæredygtighed og mad til flere
Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Københavnersættet-kompasset.jpeg

Social dining i Nyhavn
Fredag 30. august kl. 18 - 22

Kom med til en aften, hvor to kulinariske verdener mødes i kvarteret mellem Nyhavnsbroen og Skuespilhuset.

Karma Sushi og Restaurant Kompasset byder på en kreativ menu med japansk inspirerede retter og moderne fortolkninger fra det danske køkken. Til hver ret serveres der japansk sake eller hjemmelavet dansk brændevin.

Når I er færdige med at spise, fortsætter festen i gården hos Karma Sushi.

Kompasset og Karma Sushi
Nyhavn 65
1051 København K


pil-selv-rejer.jpg

Pil-selv-rejer i Nyhavn
Hver tirsdage hele sommeren

Nyd en omgang pil-selv-rejer ved basinkanten i Nyhavn.
60 kr. per 100 gram rejer.
Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5

Bubbles and oysters

Bubbles & Oysters på terrassen
Hver fredag kl. 16-18

Læn dig tilbage i vores bløde stole på terrassen og nyd et glas Dibon Rosé Cava til 50 kr. og østers til 10 kr. stykket.

Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K


Østersonsdag i Zeleste

Udendørs østersonsdag
Hver onsdag kl. 16 -19

Uformel østerspisning udenfor Zeleste er et must i sommerperioden. Hvis du har lyst, får du mulighed for at åbne dine østers selv. Det er ikke så svært, som man tror, selvom sunde østers er stramme. Vi viser dig teknikken og låner dig værktøjet. Vi sælger østers fra kr. 20,- og masser af rosébobler.

Østerspakke
10 østers Fine de Claire +
1 flaske Rose Cava
450,-

Zeleste
Store Strandstræde 6
1154 København K


Huks-Fluks-rose_glas_gråbrødretorv.jpeg

After work-vinsmagning
Hver fredag fra kl. 16 - 18

Kom og smag på forskellige vine fredag eftermiddag i solen. Vi sørger for snacks og vin-viden. Hver fredag har et nyt vintema.
4 glas + snacks 150 kr.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K


Vegan wine.jpg

Vegan wine o’clock på terrassen
Hver dag kl. 15-17

Der er også åbent på terrassen hos simpleRAW. Kig forbi i sommerdagene og nyd en flaske rosévin og en skål grønkålchips vendt i sourcreme og løg. Pris: 250 kr. Fås også som take-away, så du kan nyde den hjemme eller i en af de omkringliggende parker

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Bæredygtige søndage sydpå i Huks Fluks

Bæredygtige søndage sydpå
Hver søndag kl. 17-20

Hver søndag sammensætter vores køkkenchef Jean Louis en ny tasting menu af restaurantens forskellige råvarer. Formålet er at give gæsterne en særlig madoplevelse til en god pris og samtidig sikre, at vi udnytter vores lækre råvarer optimalt. Vi kalder det “Bæredygtige søndage sydpå”. Maden kan selvfølgelig nydes undenfor på vores terrasse med udsigt over Gråbrødretorv.

Vi sætter kun et begrænset antal billetter til salg. Du er også velkommen til at kigge forbi på dagen, men vi kan ikke garantere plads til alle.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K




Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg de enkelte restauranter på Facebook: Peder Oxe, Bøf & Ost, Huks Fluks, simpleRAW, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro, Kompasset, Peder Oxes Kælder.

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Helstegt okse på Gråbrødretorv: Se den blive tilberedt og smag det møre kød

Okse på torvet

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af Peder Oxes dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Blikfang på Gråbrødretorv

Med sin beliggenhed i hjertet af København er Gråbrødretorv perfekt til at langtidsstege den store okse. De foregående år har oksen da også tiltrukket masser af nysgerrige blikke fra forbipasserende. Hele forberedelsen, som foregår fra kl. 12 fredag 23. august, er spændende at overvære for både store og små. Torvets bindingsværkshuse er en del af kulissen, og de mange hyggelige caféer og restauranter på torvet kan benyttes som tilskuerpladser.

Bæredygtighed og mad til flere

Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Det kan du glæde dig til

Til oksen serveres en lækker salat samt hjemmebagt brød med smør. Peder Oxe laver ligeledes en tærte med sommerbær, som kan nydes til dessert med en kop kaffe. Der er mulighed for at købe juice og sodavand til børnene og vin og øl til de voksne.

Husk at købe billet, hvis du vil være helt sikker på at smage det møre kød.


Hvor og hvornår

Lørdag den 24. august kl. 13 -15
(forberedelserne starter den 23. august cirka kl. 16)

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K

Vi glæder os til at se jer på Gråbrødretorv!


Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg os på Facebook: Peder Oxe

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Naborestauranter hylder det gode naboskab med fusion og social dining

Fredag den 30. august hylder Restaurant Kompasset og Karma Sushi det gode naboskab, når de går sammen om ”Social Dining i Nyhavn”.

”Vi synes, det kunne være spændende at dyrke det gode naboskab og samtidig skabe en oplevelse for vores gæster, der er lidt ud over det sædvanlige. Samtidig ønsker vi at vise den mere ukendte del af Nyhavn frem”, fortæller Emilie Post, restaurantchef i Kompasset.

Den lidt glemte ende af Nyhavn

Både Karma Sushi og Kompasset ligger nemlig i den ende af Nyhavn, der ligger længst væk fra byen og turisterne. Her er du tæt på Københavns havn, skuespilhuset, Nyhavnsbroen og det charmerende Hotel 71 Nyhavn.

Kompasset og Karma Sushi ligger i den mere stille ende af Nyhavn

Kompasset og Karma Sushi ligger i den mere stille ende af Nyhavn


I samarbejde med Morten Hansson, som er ejer af Karma Sushi, har Kompasset sammensat en kreativ menu, der tager gæsterne med på en rejse over to kontinenter. Karma Sushi står for den japansk inspirerede del med nigiri, sashimi og forskellige sushivarianter, mens Kompasset skaber moderne fortolkninger fra det danske køkken. Gæsterne kan glæde sig til fire serveringer, som også inkluderer japansk sake og Kompassets hjemmelavede brændevin.

“Vi serverer menuen ved langborde, i social dining-stil. Der vil være musik under maden og festen fortsætter bagefter i Karma Sushis baggård med DJ og bar”, siger Emilie Post.

Husk at købe en billet. Der er kun et begrænset antal pladser.

TID OG STED

Fredag 30. august
Middag kl. 18-22
Afterparty fra kl. 21

Kompasset og Karma Sushi
Nyhavn 65
København K

”Social Dining i Nyhavn” er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival, som i 10 dage hylder den københavnske madscene og Danmark som madland.


Menu

Forret
Laks med trøffelcreme. Toppet med ørredrogn, forårsløg og citrussoja

Kammusling sashimi med jalapeñomarinade toppet med vinaigrette af dehydreret tomat, syltet wasabi, østersurt, forårsløg og wasabi tobiko.

Mellemret
Tre nigiri

Kammusling toppet med ørredrogn og forårsløg.
Jomfruhummer fra Læsø.
Torsk toppet med teriyakisirup og umeboshi.

Tre stykker sushi

Et stykke med Hummer: Sprød jomfruhummerrulle, forårsløg og shiso toppet med jomfruhummer, gratineret jomfruhummercreme, avocado, teriyakisirup samt sprød lotusrodschips og østersurt.

Et stykke med Cloudy Rainbow: Surimi og agurk med vinaigrette af dehydreret tomat, syltet wasabi, østersurt, forårsløg, tomatcrunch og wasabi tobiko toppet med laks, tun, avocado og sprød kataifi.

Et stykke med Karma Crunch: Tempurareje og avocado. Rullet i masago og crunch og toppet med chilicreme, crunchsirup og karse.

Hovedret
Kalvekæbe serveret i en syrlig estragonsauce med sommerens grønt og hummerhale kogt med krondild. Hertil serveres danske kartofler.

Dessert
Hasselnødsmazarin serveres med rødgrødssorbet og creme chantilly.


Her kan du snart nyde to feinschmecker-is: Vælg mellem Champagne og Aperol

Der er sommernyheder på vej på Gråbrødretorv i indre København. I weekenden kan du nemlig sætte tænderne i to helt nye gourmet-is hos Bøf & Ost og Huks Fluks. Isene er udviklet i samarbejde med Kødbyens IS.

Champagne- og Aperol - sæsonens råvarer

Hos Huks Fluks og Bøf & Ost er den helt store Champagne og Aperol-sæson for alvor skudt i gang. Her samles sommerglade gæster hver dag til et glas på terrasserne.

Og netop is, som passer til sæsonen er det, Kødbyens IS er gode til. Sammen med Huks Fluks og Bøf & Ost har de derfor udviklet to unikke sommeris. Isene er lavet ved håndkræft i Kødbyen, hvor de to ejere Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen har deres isproduktion.

Champagne-isen

Champagne-isen minder om en sorbet i konsistensen. Smagen er frisk og let perlende og smager som en Champagne skal. Den læskende is dyppes i både hvid og mørk kvalitetschokolade.

Her viser Karsten Christofferesen fra Kødbyens Is den nye champagne-is

Her viser Karsten Christofferesen fra Kødbyens Is den nye champagne-is

Aperol-isen

Aperol-isen har også en sorbet-agtig konsistens, og så har den selvfølgelig aperollens unikke orange farve. Smagen er ligesom Aperol forfriskende og bittersød med smag fra appelsiner. Isen kan nydes alene som en forfriskning eller måske som aperitif i stedet for den klassiske Aperol-cocktail.

Den nye Aperolis er helt orange indeni.

Den nye Aperolis er helt orange indeni.

Om Kødbyens IS

De to indehavere Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen er kendt for deres smukke håndlavede is. De bruger kun de bedste, økologiske råvarer i sæson, og hver detalje er nøje overvejet. Hver is er lavet med kærlighed, hvilket kommer til udtryk både i smagen og æstetikken.

Læs mere om Kødbyens IS


Her kan du holde kødfri dag med børnene

Det er efterhånden på alles læber. Kødfrie dage. Faktisk viser flere undersøgelser, at op mod 20 % af danskerne har taget initiativet til sig og selv mener, at de spiser mindre kød end for et år siden.

Men hvorfor er kødfrie dage blevet så populære? Tjaa…det kan der være mange grunde til. Det er både godt for pengepungen, klimaet og sundheden. Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med en kødfri dag, kan du starte ude. Tag familien med i simpleRAW, som hverken er frelste eller fanatikere, men udforsker mulighederne inden for plantebaseret gastronomi.

simpleraw_bowl.jpg

Kødfrie dage, hvor alle kan være med

simpleRAWs chefkok, Oliver Blomqvist, udvikler maden, så alle kan være med - også de små. For ham handler det allermest om at skabe nye smagsoplevelser.

”Der er så mange plantebaserede fødevarer, som de fleste ikke har smagt endnu. Det vigtigste for mig er, at maden smager godt, og at jeg kan finde nogle smage, som folk genkender. Det skal være mad, som alle kan spise, uanset om de er veganere eller inkarnerede kødspisere. Det er også vigtigt for mig at prøve lokale og unikke ingredienser”, fortæller han.  

Oliver finder inspirationen til maden fra både rejser, egne madoplevelser og i naturen. Derudover udfordrer han sin plantebaserede madlavning ved at skabe veganske udgaver af klassiske danske og udenlandske retter.

”Her er udfordringen at finde nogle smage, som de fleste kender, men på vegansk manér. Vi har blandt andet haft brændende kærlighed på menuen og har lige nu en vegansk udgave af shepardspie”, fortæller han.


simpleraw_hovedret.jpg

Ifølge Oliver har vi kun set toppen af isbjerget. Der bliver nemlig hele tiden udforsket og afprøvet nye muligheder inden for plantebaseret gastronomi.

simpleRAW tilbyder både brunch, frokost og aftensmad skabt af naturens egne råvarer. Der er ikke anvendt konserveringsmidler, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter eller gluten. Der er derfor også grobund for en allergivenlig smagsoplevelse.


simpleraw_risotto.jpg

3 børnevenlige hos simpleRAW

  • Burger
    Med mungbønne- og quinoabøf, vegansk ost, grønt, sylt og røget paprikamayo

  • Viggo (juice/milkshake)
    Med banan, jordbær, mandelmælk og agavesirup

  • Regnbueis
    Med jordbær-, chokolade- og vaniljeis (udviklet i samarbejde med NiceCream)

simpleraw_vaffler.jpg

I weekenden server simpleRAW desuden vafler.

Se hele simpleRAWs menukort

 

 

Sommerevents under åben himmel - her er de bedste terrasser og gårdhaver

Sommeren er over os. Gå på opdagelse i vores events i juli og august og se, hvor du kan nyde et glas sommerbobler, skaldyr og barbecue under åben himmel.

Nyd jazzen i Nyhavn 5.-14 juli

Cap Horns terrasse

Nyhavn er et af de ældste steder for jazz i København. Siden de tidlige 50'erne har Cap Horn budt på på god dansk jazz, og det var netop her vejen blev banet for navne som Papa Bue og Freddy Fræk. Nyd Copenhagen Jazzfestival fra første parket i Cap Horn eller Nyhavns Færgekro, når scenen ved Mindeankeret præsenterer et hav af kunstnere i løbet af ugen.

Program for Copenhagen Jazz Festival 2019 - indre by

Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5

Cap Horn
Nyhavn 21

Bubbles & Oysters på terrassen Hver fredag kl. 16-18

Bubbles+and+oysters

Læn dig tilbage i vores bløde stole på terrassen og nyd et glas Dibon Rosé Cava til 50 kr. og østers til 10 kr. stykket.

Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K


Udendørs østersonsdag
Hver onsdag kl. 16 -19

Østersonsdag i Zeleste

Uformel østerspisning udenfor Zeleste er et must i sommerperioden. Hvis du har lyst, får du mulighed for at åbne dine østers selv. Det er ikke så svært, som man tror, selvom sunde østers er stramme. Vi viser dig teknikken og låner dig værktøjet. Vi sælger østers fra kr. 20,- og masser af rosébobler.

Østerspakke
10 østers Fine de Claire +
1 flaske Rose Cava
450,-

Zeleste
Store Strandstræde 6
1154 København K

After work-vinsmagning - på terrassen Hver fredag fra kl. 16 - 18

Udendørs vinsmagning

Vi flytter vores fredags-vinsmagning udendørs. Så kom og smag på forskellige vine fredag eftermiddag i solen. Vi sørger for snacks og vin-viden. Hver fredag har et nyt vintema.
4 glas + snacks 150 kr.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K

Vegan wine o’clock på terrassen Hver dag kl. 15-17

Der er også åbent på terrassen hos simpleRAW. Kig forbi i sommerdagene og nyd en flaske rosévin og en skål grønkålchips vendt i sourcreme og løg. Pris: 250 kr. Fås også som take-away, så du kan nyde den hjemme eller i en af de omkringliggende parker

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K

Bæredygtige søndage sydpå Hver søndag kl. 17-20

Bæredygtige søndage sydpå i Huks Fluks

Hver søndag sammensætter vores køkkenchef Jean Louis en ny tasting menu af restaurantens forskellige råvarer. Formålet er at give gæsterne en særlig madoplevelse til en god pris og samtidig sikre, at vi udnytter vores lækre råvarer optimalt. Vi kalder det “Bæredygtige søndage sydpå”. Maden kan selvfølgelig nydes undenfor på vores terrasse med udsigt over Gråbrødretorv.

Vi sætter kun et begrænset antal billetter til salg. Du er også velkommen til at kigge forbi på dagen, men vi kan ikke garantere plads til alle.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K

Inspirationsdage i den skjulte gårdhave
Tirsdag 16. juli kl. 18 + tirsdag 20. aug. kl. 18

Veganske inspirationsdage i simpleRAW

Vores ny-indviede gårdhave danner i sommerhalvåret ramme om en række inspirationsdage.
Vi udforsker forskellige gastronomiske temaer. Den 16. juli tager vi til Latinamerika, den 20. august er det Asien.

Der bliver kun sat 16 billetter til salg hver gang. Det er nemlig det antal, der kan være i den lille skjulte gårdhave.

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K


Sunday Seafood Siesta 14. og 28. juli + 11. og 25 august kl. 12-15

Sunday Seafood Siesta i Zeleste

Kig forbi til en smagfuld søndag i Zelestes gårdhave, hvor vi griller fisk og skaldyr over vores udendørs pejs. Du kan blandt andet nyde havtaskehale, jomfruhummer og kammuslinger. Vi søger for lækre iskolde hvidvine og roséer og afslappende musik.

Grillplatte med havtaskehale, 2 jomfruhummere, kammuslinger og grillet brød
235 kr.

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K

Bæredygtig Backyard BBQ Onsdag 17. juli kl. 17-20

Vi tænder for grillen i den hemmelige gårdhave og serverer rødbede- og gulerodspølser fra Plantepølsen til 50,- samt simpleRAWs egen burger til 60,-

simpleRAW
Gråbrødretorv 9
1154 København K

Krebsegilde Fredag 16. aug. kl. 18 - 22

Krebsegilde i Zelestes gårdhave

Kom og vær med til Københavns bedste krebsegilde i Zelestes gemte gårdhave. Udover de lækre krebs, pynter vi op på svensk manér, synger folkeviser og drikker brændevin. Husk! Der er et begrænset antal billetter. Det koster 375 (ex gebyr) at deltage. Dagens menu:

Ostepaj - den traditionelle forret
Krebs med citron- og dildmayo, brød og knækbrød
4 cl. brændevin
Pris per person kr. 375,- (ex. billetgebyr)

Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K

Bingo & Boder på torvet Fredag 23. august kl. 16

Under Copenhagen Cooking madfestival kan du spille bingo og drikke cocktails på Gråbrødretorv. Det vil også være muligt at købe lækre retter fra vores forskellige restauranter.
Læs mere på facebook.

Peder Oxes Kælder
Gråbrødretorv
1154 København K

Okse på torvet Lørdag 24. august fra kl. 13

Okse på torvet

Peder Oxe langtidssteger en hel okse over træ og bøgebrænde på Gråbrødretorv.
Den 300 kilos tunge okse bliver sat over fredag eftermiddag af vores dygtige kokke, som overvåger oksen natten over indtil lørdag, hvor den er mør og klar til at bespise sultne gæster.

Bæredygtighed og mad til flere
Du behøver ikke at lade den gode samvittighed blive hjemme. Udover, at oksen er økologisk, sørger vi nemlig for at hele dyret bliver spist. Også de alternative udskæringer. Det kød, vi ikke får spist på dagen kører vi ud med til hjemløse i København på blandt andet Mændenes hjem og Reden på Vesterbro.

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K


Social dining i Nyhavn Fredag 30. august kl. 18 - 22


Kompasset og Karma sushi i Nyhavn

Kom med til en aften, hvor to kulinariske verdener mødes i kvarteret mellem Nyhavnsbroen og Skuespilhuset.

Karma Sushi og Restaurant Kompasset byder på en kreativ menu med japansk inspirerede retter og moderne fortolkninger fra det danske køkken. Til hver ret serveres der japansk sake eller hjemmelavet dansk brændevin.

Når I er færdige med at spise, fortsætter festen i gården hos Karma Sushi.

Ønsker du at være opdateret på alle vores events? Følg de enkelte restauranter på Facebook: Peder Oxe, Bøf & Ost, Huks Fluks, simpleRAW, Zeleste, Cap Horn, Nyhavns Færgekro, Kompasset, Peder Oxes Kælder.

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen.

Tak for en fantastisk French Dining Week

Tak for en fantastisk French Dining Week til alle, der var med. Vi var helt overvældet over de mange deltagere. Nedenfor kan du se et par billeder fra festivalen og det skaldyrsfad, vi serverede. Hvis du ikke nåede at være med til madfestivalen eller har lyst til at genopleve vores skaldyrsfad, er det at finde på menuen i Bøf & Ost hele sommeren. Nyd det med et glas i solen på vores dejlige terrasse.

Bon appetit!

Om Bøf & Ost

Bøf & Ost er en fransk restaurant på Gråbrødretorv i midten af København. Fra terrassen kan I nyde udsigten til Gråbrødretorvs charme og liv. Bøf & Ost serverer klassiske, franske retter af sæsonens bedste råvarer. Menukortet lever op til navnet, og indeholder flere udskæringer af okse- og kalvekød samt et stort udvalg af franske oste såvel som danske.

Hvert år deltager Bøf & Ost i madfestivalen French Dining Week i uge 24. Under festivalen præsenteres en række restauranter, som alle serverer en tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif.  I år var menuen på Bøf & Ost:

FORRET
Snakcbræt med lækre franske specialiteter

HOVEDRET

Skaldyrsfad med pil-selv-rejer, krabbeklør, østers og jomfruhummer. Hertil citron, aioli og grillet brød

DESSERT
Crême brulée