Jagtsæson: Vildand og vilde svampe

I september går vi ind i jagtsæsonen for vildand, som løber fra 1. september til 31. december. Jagtsæsonerne har altid præget Peder Oxes menukort. Peter Tholstrup, som åbnede restauranten i 1975, gik selv på jagt og fortrak andejagten. Gennem tiden har det derfor også været muligt at se de friske vildænder pryde facaden af restauranten. Peters søn, som ejer restauranten i dag, fører traditionerne videre dog uden at hænge ænderne til skue.

Til gengæld kan du stadig smage de lækre danske vildænder fra i dag, hvor Peder Oxes menukort skifter.
Vildanden rosasteges og serveres med confiteret lår. Hertil vilde svampe, tyttebær og pomme Dauphinoise.

På jagt uden gevær

September er ligeledes jagtsæson for vilde svampe så som kantareller, Karl Johan og pigsvamp. Peder Oxe har altid sankere til at finde og plukke de vilde svampe, som præger tilbehøret til forskellige hovedretter netop nu. Smag også Peder Oxes svampetoast - ristet ølandsbrød med sensommersvampe i en cremet flødesauce med skalotteløg og persille.

Tholstrup