Stor havefest i Københavns gamle bydel

Velkommen til Københavns hyggeligste havefest: Rosé i det fri.

Lørdag 26. juni bliver det brostensbelagte Gråbrødretorv i Københavns gamle bydel omdannet til en stor have, hvor du kan drikke sommer på flaske, mærke græs under fødderne, spille petanque og nyde lyden af lækre loungetoner. Festen starter med et glas iskold velkomstvin på husets regning til de 200 første gæster. Efter velkomstvinen kan du slukke tørsten i rosé til favorable priser i både glas og flasker i almindelig og magnumstørrelse - helt op til 6 liter, hvis du bestiller den største.

Nyd roséen i en af “havens” liggestole og supplér med østers og sydeuropæiske specialiteter fra festens madboder. Der er både burrata med hjemmelavet pesto, Pata Negra med høvlet Manchego og sardiner fra Portugal på menuen.

Det er Huks Fluks vinbar og bistro, som står bag arrangementet, hvor den lækre rosévin Chateau Roubine er omdrejningspunkt. Derfor kan du også møde kvinden bag Chateau Roubine, som er kommet hele vejen fra Frankrig for at deltage i festlighederne.

Gråbrødretorv emmer allerede af sydeuropæisk stemning, men ved at lægge rullegræs, opstille langborde og liggestole samt anlægge en petanquebane flytter Huks Fluks stemningen endnu længere mod syd. Der er med andre ord lagt op til en festlig eftermiddag i solen, så husk solhat, solcreme og solbriller. Du skulle jo nødig komme til at ligne den velsmagende vin, du har i glasset.


 

Rosé i det fri
Lørdag 26. juni
Kl. 13-17

Havefesten tilbyder et begrænset antal borde til reservering, som inkluderer vin og mad.
Bestil et bord her

Resten af havefestens pladser er åbne for alle.

Huks Fluks
Gråbrødretorv 8
1154 København K
huksfluks.dk






Om Chateau Roubine

Chateau Roubine ligger i den lille by Lorgues mellem Verdon-kløften og Middelhavet. Valérie Rouselle har siden 1994 drevet slottet, der kan dateres tilbage til 1400-tallet og dermed er et af Frankrigs ældste vinslotte. Det blev ophøjet til Cru Classé i 1955.

Om Københavns gamle bydel - middelalderbyen

Middelalderbyen er en betegnelse for den ældste del af den indre by i København, som er afgrænset af Vester Voldgade, Stormgade, Vindebrogade, Holmens Kanal, Kongens Nytorv, Gothersgade og Nørre Voldgade. Området, som inkluderer Gråbrødretorv, var indtil 1850 lukket inde bag en vold og voldgrav og overbefolket med både mennesker og husdyr. Nogle af bygningerne på det bilfrie torv stammer helt tilbage fra 1700-tallet og er nogle af de ældste i København. Sammen med et kæmpe plantantræ fra 1902 er de med til at skabe torvets helt særlige sydlandske stemning.

Tholstrup