Få din egen sild på menukortet eller kom og smag

Madelskere fra hele Norden vil lørdag den 15. februar 2020 dyste om at få netop deres sildeopskrift kåret som Nordens bedste. Det foregår i Københavns bedste silderestaurant, Nyhavns Færgekro.

Nordisk mesterskab i sild er en hyldest til den elskede, nordiske spise, som kan tilberedes og varieres i det uendelige. Vindersilden får en plads på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af mere end 12 forskellige hjemmelavede sildespecialiteter.

Tidligere deltagere har blandt andet serveret ”Tøsesild”, ”Sildeburger” og ”tartarsild”. Henover efteråret vil vi genskabe nogle af sidste års vindersild, så det er muligt at smage. Hold dig opdateret på Nyhavns Færgekros Facebook eller hjemmeside.

Til hovedkonkurrencen den 15. februar vil et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømme de udvalgte silderetter og kåre årets vinder. Der vil ud over en plads på menukortet være fine præmier.

Billeder fra sidste års konkurrence

Tyvstart på sildens dag 14. september 2019

Vi fejrer også silden inden, nemlig lørdag 14. september, hvor vi afholder Sildens dag. Her kan du smage et udvalg af Nyhavns Færgekros sild, når vores kok og sildespecialist serverer smagsprøver på terrassen. Du kan også benytte lejligheden til at gå på opdagelse i de historiske lokaler, som blandt andet har huset redderiet White Star Line, som solgte billetter til Titanic.

Tilløbsstykke for sildeentusiaster

Finaledagen er normalt en velbesøgt begivenhed og et tilløbsstykke for sildeentusiaster fra hele Norden. Det hele foregår i den hyggelige Nyhavns Færgekro, hvor der ud over konkurrencen også vil være et marked med rig mulighed for at se, smage og dufte til sild, krydderbrændevin, most og øl.  

Tilmeld din sildeopskrift til Nordisk mesterskab i sild 2020

Alle kan være med i konkurrencen om at deltage i Nordisk Mesterskab i sild. Send opskriften på din hjemmelavede sildefavorit til cd@tholstrup.dk senest den 6. januar. Efter fristen udvælger vores skarpe panel finalisterne til årets mesterskab. Vi giver alle besked, når vi har udvalgt finalisterne.     

SILDENS DAG
14. september 2019
Kl. 13.00 - 15.00: Smagsprøver
10.30 - 17.00: Sildebordsmenu: Sildebord inkl. 2 cl. brændevin og en Nyhavnsøllen: 200 kr.

NORDISK MESTERSKAB I SILD
Lørdag 15. februar 2020 kl. 13-15
Entré: Gratis

Følg Nyhavns Færgekro, hvor de løbende informerer om de forskellige arrangementer.


Nyhavns_faergekro_logo

Om Nyhavns Færgekro
Nyhavns Færgekro tilbyder klassiske, danske retter med fokus på smørrebrød og hjemmelavet krydderbrændevin. Restauranten rummer masser af historie; de store vinduer på første sal er de originale fra dengang bygningen husede agenturet for dampskibsrederi, White Star Line, hvor danskerne kunne købe billet til Titanic. Man kan stadig se rester fra nogle af destinationsnavnene på vinduerne.
Læs mere