Her kan du holde kødfri dag med børnene

Det er efterhånden på alles læber. Kødfrie dage. Faktisk viser flere undersøgelser, at op mod 20 % af danskerne har taget initiativet til sig og selv mener, at de spiser mindre kød end for et år siden.

Men hvorfor er kødfrie dage blevet så populære? Tjaa…det kan der være mange grunde til. Det er både godt for pengepungen, klimaet og sundheden. Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med en kødfri dag, kan du starte ude. Tag familien med i simpleRAW, som hverken er frelste eller fanatikere, men udforsker mulighederne inden for plantebaseret gastronomi.

simpleraw_bowl.jpg

Kødfrie dage, hvor alle kan være med

simpleRAWs chefkok, Oliver Blomqvist, udvikler maden, så alle kan være med - også de små. For ham handler det allermest om at skabe nye smagsoplevelser.

”Der er så mange plantebaserede fødevarer, som de fleste ikke har smagt endnu. Det vigtigste for mig er, at maden smager godt, og at jeg kan finde nogle smage, som folk genkender. Det skal være mad, som alle kan spise, uanset om de er veganere eller inkarnerede kødspisere. Det er også vigtigt for mig at prøve lokale og unikke ingredienser”, fortæller han.  

Oliver finder inspirationen til maden fra både rejser, egne madoplevelser og i naturen. Derudover udfordrer han sin plantebaserede madlavning ved at skabe veganske udgaver af klassiske danske og udenlandske retter.

”Her er udfordringen at finde nogle smage, som de fleste kender, men på vegansk manér. Vi har blandt andet haft brændende kærlighed på menuen og har lige nu en vegansk udgave af shepardspie”, fortæller han.


simpleraw_hovedret.jpg

Ifølge Oliver har vi kun set toppen af isbjerget. Der bliver nemlig hele tiden udforsket og afprøvet nye muligheder inden for plantebaseret gastronomi.

simpleRAW tilbyder både brunch, frokost og aftensmad skabt af naturens egne råvarer. Der er ikke anvendt konserveringsmidler, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter eller gluten. Der er derfor også grobund for en allergivenlig smagsoplevelse.


simpleraw_risotto.jpg

3 børnevenlige hos simpleRAW

  • Burger
    Med mungbønne- og quinoabøf, vegansk ost, grønt, sylt og røget paprikamayo

  • Viggo (juice/milkshake)
    Med banan, jordbær, mandelmælk og agavesirup

  • Regnbueis
    Med jordbær-, chokolade- og vaniljeis (udviklet i samarbejde med NiceCream)

simpleraw_vaffler.jpg

I weekenden server simpleRAW desuden vafler.

Se hele simpleRAWs menukort