Sommersødt: 2 steder du kan opleve en ægte dansk nationaldessert

De klassiske danske sommerdesserter kan noget særligt. De smager af sommerhus, barndom og solstråler. Kombinationen af friske sommerbær, iskold fløde og smukke farver er med til at øge nydelsen. Her finder du to særlige af slagsen.

Rødgrød med fløde

Rødgrød_med_fløde.jpg

Rødgrød med fløde er indbegrebet af dansk sommer. Fløden fremhæver i den grad smagen, men synes du det bliver for meget, så byt fløden ud med mælk i stedet. Der er ikke mange steder længere, hvor du kan bestille en rødgrød med fløde fra menukortet. Peder Oxe er en undtagelse. Fra onsdag den 7. august er rødgrød med fløde en del af menukortet, som skifter efter sæson. Her får du frugtgrøden iskold med din helt egen kande iskolde fløde ved siden af. Mums!

Tidligere lavede man rødgrød af rødvin og rismel, men i slutningen af 1800-tallet blev rødgrød af frugt med fløde en nationalret i Danmark. Formentlig også på grund af den røde og hvide farve.

Jordbær med fløde

Jordbær med fløde

Dansk sommer er lig med søde solmodne danske jordbær. Jordbær med fløde er ligeså delikat, som det er simpelt. Hos Nyhavns Færgekro er jordbærrene nøje udvalgt og fløden er iskold. Du doserer selv flødemængden, som bliver serveret ved siden af jordbærrene i en kande. Der er selvfølgelig en kande per gæst, så der ikke opstår slåskamp over de bløde dråber. Nyd desserten ved kajen på terrassen eller i den hyggelige krostue, hvor der er dejlig køligt.

Ønsker du at være opdateret på menuer, events og tilbud? Følg restauranterne på Facebook:
Peder Oxe
Nyhavns Færgekro

Du kan også tilmelde dig vores loyalitetsklub og få særlige tilbud direkte i mailboksen. Som velkomst får du 20 % op dit første besøg i en af vores restauranter.