Cap Horn får økologisk spisemærke i sølv

Økologi og mad med omtanke har altid været en del af Cap Horns DNA. Faktisk var Cap Horn Danmarks første økologiske restaurant. Cap Horn har opnået Det økologiske Spisemærke i sølv, som bevis på, at restauranten er 60-90 % økologisk. Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkeordning for økologiske spisesteder.  

Cap_Horn_forside_øko.jpg

Danmarks første økologiske restaurant
Det hele startede i begyndelse af 1990’erne med et nyt værdisæt, hvor fokus på kvalitet og omtanke for klimaet blev Cap Horns omdrejningspunkt. Det resulterede i en menu sammensat af økologiske råvarer og en mere grøn profil. Det gik fint i spænd med et ønske om at lave mad fra bunden og samtidig være noget for både stamgæster, der havde besøgt Cap Horn gennem generationer og gøre plads til de mere grønne og klimabevidste gæster i Nyhavn.

Cap Horn har holdt fast i værdierne siden.

”Det har aldrig været et mål i sig selv at opnå et økologisk spisemærke. Økologi har altid været en helt naturlig del af vores koncept, nemlig at tilbyde økologi i Nyhavn,” fortæller Louisa Mia Andersen, restaurantchef i Cap Horn.

Økologisk sølvbryllup
Selvom sølvmærket aldrig har været et mål i sig selv, ser Cap Horn sølvmærket som en fantastisk mulighed for at fejre Cap Horns mangeårige kærlighed til økologi.   

”Vi har valgt at fejre vores sølvmærke med en kæmpe fest - et økologisk sølvbryllup. Det er jo cirka 25 år siden det hele startede. Vi har inviteret vores økologiske samarbejdspartnere, der kommer forbi og forkæler gæsterne med økologiske specialiteter inden for både mad, vin, øl og cocktails”, fortæller Louisa Mia Andersen.  

Om Cap Horn

Cap Horn ligger et stykke nede af den brostensbelagte kaj i Nyhavn i en gammel bygning, der tidligere var tilholdssted for søfolk og letlevende damer. Cap Horn er ét af de få steder i Nyhavn, som har fået lov til at beholde sit oprindelige udtryk. Cap Horn har valgt at bibeholde sit historiske præg med en hjemlig og afslappet indretning og atmosfære.

Læs mere om Cap Horn på www.caphorn.dk.

Økologisk sølvbryllup 10. - 12. maj
Fredag 10. maj: Økologiske cocktails og dj på terrassen.
Lørdag 11. maj: Tre-retters sølvmiddag og live musik
Søndag 12. maj: Udvidet økologisk brunchbord og live jazz.

Følg med på Cap Horns Facebookside, hvor restauranten løbende sender information omkring de forskellige arrangementer.