Julemenuer 2019

Klik på restaurantens ikon for at se julemenuen.


Morsdag: Derfor skal du invitere din mor på middag

Mødre er ligeså forskellige og unikke som de nullermænd, de ofte må stå for at feje. Ens for de fleste af dem er selvfølgelig, at de gør deres bedste. På morsdag skal vi ikke være dommere, men omfavne mødres forskellighed og hylde dem alle. Det gælder både speltmor, der bager sine egne stenhårde boller og børster børnenes tænder i urter og bedstemor, der bager de bedste boller, som hun serverer med tandsmør. Eller curlingmor, der fejer for sine børn, så de altid har et ben foran og bonusmor, der sjældent kommer i mål eller i første række. Husk også svigermor - hende der altid deler vandene.

Alle mødre har en livret, vi har dem alle

Uanset hvilken kategori din mor (dine børns mor, svigermor etc.) falder under, finder vi en menu, der passer. Hvis du booker bord mindst en dag i forvejen er der lidt ekstra forkælelse hos nogle af restauranterne.

Er din mor en hård negl eller lækker sild?

Har du en nød at knække med din mor (eller svigermor), eller har hun været lidt af en ravnemor, kan du invitere hende på Restaurant Kompasset - en af de nyeste og mest moderne restauranter i Nyhavn. Her serveres lækkert smørrebrød i ny fortolkning med navne som ”Lady Stoneheart” og ”Ravnen”. Book bord senest dagen før, så kan din mor smage Lady Stoneheart på husets regning. Du kan eventuelt starte med et glas bobler på vejen derned hos Zeleste i Store Strandstræde, som har Københavns hyggeligste gårdhave. Vælger du at booke bord og spise hos Zeleste får mor det første glas rosé cava.

Er din mor en sild, kan du hylde hendes smukke ydre ved at invitere hende på det store sildebord i Nyhavns Færgekro. Her får I lov til at smage 12 forskellige slags sild på én gang. Er hun mere varmblodet, kan du invitere hende på Huks Fluks, hvor spanske skinker pryder loftet og rødvinen flyder eller Bøf & Ost, der tilbyder franske anretninger.

Ligger hendes præferencer mere op ad det naturvenlige? Invitér hende på vegansk brunch eller en vegansk tre-retters menu i simpleRAW på Gråbrødretorv. Eller gå all in på økologi og tag hende med på Cap Horn, som netop har fået Det Økologiske Spisemærke i sølv. Her finder du både en saftig frokostburger, smørrebrød og en tre-retters menu, der giver den fulde økologiske smagsoplevelse. Der bliver sat morsdagsblomst på bordene til dem, der booker bord senest en dag i forvejen.

Hvis svigermor skal bestemme

Er svigermor glad for det klassiske køkken, smørrebrød eller et godt stykke kød med sæsonens grønt, nye kartofler og et stort salatbord kan vi anbefale Peder Oxe. Her kan I også slutte af med det store søndagskagebord. Når I booker bord senest dagen før, bliver der her sat en morsdagsblomst på bordet og mor får et glas rosé cava på husets regning.

Glædelig Morsdag og velbekomme!






Nyhavns Færgekro tilbyder sildebord med 12 forskellige slags sild.

Nyhavns Færgekro tilbyder sildebord med 12 forskellige slags sild.

Nyd et glas bobler i Zelestes smukke gårdhave

Nyd et glas bobler i Zelestes smukke gårdhave

Smørrebrød i ny fortolkning hos Restaurant Kompasset.

Smørrebrød i ny fortolkning hos Restaurant Kompasset.

Huks Fluks’ specialitet - sortfodsskinke.

Huks Fluks’ specialitet - sortfodsskinke.

Det store kagebord i Peder Oxe er en sikker vinder.

Det store kagebord i Peder Oxe er en sikker vinder.

CAP HORN: Økomarked - smagsprøver, små leverandører og masser af øko

Økomarked i Cap Horn

Cap_Horn_økomarked_AOK.jpg

Lørdag den 17. marts kl. 12-15 fejrer vi foråret med et økologisk madmarket i Cap Horn. I boderne på førstesalen står vores leverandører og andre økoproducenter klar med smagsprøver - og der vil være mulighed for at købe alt hvad hjertet kan begære af økologiske specialiteter: vin, øl, friske krydderurter til altankassen, mel, ost, lemonade og meget mere.

SMAGSPRØVER - SMÅ LEVERANDØRER - MASSER AF ØKOLOGI.
Spendér din lørdag omringet af gode økologiske og bæredygtige råvarer, passionerede ildsjæle og alt godt til ganen, når Cap Horn holder madmarked i anledning af forårets komme. 

ÅRETS DELTAGERE:

🌱Nordic Chufa: Prøv de økologiske "chufa" - eller jordmandler - som især Spanien har taget til sig. Chufaens tekstur minder om jordskokker eller frisk kokos, de er let sødlige og har et strejf af kokossmag.

🌱Krydderibazar: Krydr din mad med de allerbedste spices fra hele verden - og med god samvittighed. Krydderibazaren samarbejder kun med mindre lokale øko-landbrug, som håndplukke krydderierne.

🌱Vinslottet: Smag vidunderlig, økologisk vin og bliv inspireret til din egen samling af Vinslottets kyndige vinkendere. 

🌱Søbogaard Snaps: Hvad kalder man en økologisk akvavit? En økvavit selvfølgelig! En eminent stamgæst på ethvert frokostbord. 

🌱Grøndals: Spis kvalitetsfisk med god samvittighed. Sardiner, Skipjack tun og makrel på dåse - alle fanget på bæredygtig vis, uden bifangst. 

🌱Farmers Market: Fyld køleskabet med økologisk frugt og grønt, krydderurter og alt hvad dit grønne hjerte måtte begære.

🌱Thise: Smag Vesterhavets brusen, vinden i græsset og køernes viftende ører, når økolandmanden Lisbeth serverer smagsprøver på Thises skønne oste.

🌱Ørbæk Bryggeri: Skyl markedet ned med Cap Horns helt egen øl - som er økologisk selvfølgelig.

Udenfor byder Cap Horn på smagsprøver fra sæsonens menukort, der blandt andet frister med sæsonens delikate stenbiderrogn.

Arrangementet er ganske GRATIS og alle er velkommen!

PEDER OXE: Helstegt okse på Gråbrødretorv

Traditionen tro vil vi langtidsstege en hel okse over trækul og bøgebrænde. Vi glæder os til at servere det møre, velsmagende kød til sultne festivalgæster, lørdag d. 25. august. 

PederOxe_helstegt_økookse.jpg

Som en del af Copenhagen Cooking & Food Festivals fokus på madspild, har vi valgt at gøre en ekstra indsats på netop dette område i år. Udover at vi steger en hel okse og dermed bruger hele dyret, så kan du nyde økologisk tilbehør, lavet på bondemandens overskudsgrønt samt nybagt brød og smør. Til den søde tand er der Peder Oxes tærter med sommerbær. 

Vi glæder os til at se dig på Gråbrødretorv!

Billetsalg: https://www.copenhagencooking.dk/events/peder-oxe/helstegt-oekologisk-okse-paa-graabroedretorv/

BØF & OST: 1001 glas gratis beaujolais og Thorkild Thyrring


BEAUJOLAIS NOUVEAU 40 ÅR

Racerikonet Thorkild Thyrring er tilbage - skål med legenden nu på torsdag!

BO-BeaujolaisNouveau2016_kollage.jpg

I år er det 40 år siden, at vi skænkede op i de første glas, på Gråbrødretorv. Kom med til vinfest, torsdag d. 15. november, fra kl. 16.00, hvor der er fyraftensvin til alle, der kigger forbi Bøf & Ost. Nyd årets Beaujolais Nouveau i selskab med hele Danmarks racerikon, Thorkild Thyrring, som vi har lokket fra London til København på selve dagen.

Du kan også nyde en særlig Beaujolais Nouveau menu, hvor vi har sammensat 3 retter til 325 kr.

Klassisk fransk løgsuppe med ostegratineret brød
Coq au Vin lavet med Beaujolais Nouveau
Crème brûlée

Vi glæder os til at se dig og skåle, traditionen tro, i 1001 glas Beaujolais Nouveau.



NORDISK MESTERSKAB I SILD 2019

NYHAVNS FÆRGEKRO: Få din egen sildeopskrift på menukortet og vind et ophold i en suite på Hotel 71 Nyhavn


Sildensdag_kollage.jpg

Tilmeld dig Nordisk Mesterskab i sild 2019

Du kan stadig nå at tilmelde dig! Vinder-silden kommer på menuen og vinderen får et lækkert ophold i Junior Suite, på Hotel 71 Nyhavn. Vi glæder os til at smage, skåle og hygge sammen med andre silde-entusiaster, lørdag d. 9. februar!

Madelskere fra hele Norden vil lørdag den 9. februar 2019 dyste om at få netop deres sildeopskrift kåret som Nordens bedste. Nordisk mesterskab i sild er en hyldest til den elskede, nordiske spise, som kan tilberedes og varieres i det uendelige. Vindersilden får en plads på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af mere end 12 forskellige hjemmelavede sildespecialiteter.

Tidligere deltagere har blandt andet serveret ”Tøsesild”, ”Sildeburger” og ”tartarsild”.

Til hovedkonkurrencen den 9. februar vil et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømme de udvalgte silderetter og kåre årets vinder. Der vil udover en plads på menukortet være fine præmier.

Årets dommerpanel 
Kathrine Klinken
Madskribent og forfatter til bl.a. ”Mad i høkasse”

Niels Ehlers
Forfatter og madentusiast

 Christina Bennetzen
Madblogger på ”Eat my heart out”.

 Finn Enkebølle
Køkkenchef i Nyhavns Færgekro


Kom og smag på herlighederne
Finaledagen er en velbesøgt begivenhed og et tilløbsstykke for sildeentusiaster fra hele Norden. Det hele foregår i den hyggelige Nyhavns Færgekro, hvor der udover konkurrencen også vil være et indendørs marked med rig mulighed for at se, smage og dufte til sild, krydderbrændevin, most og øl.  

Tilmelding senest 20. januar
Alle kan deltage i konkurrencen! Send opskriften på din hjemmelavede sildefavorit til cd@tholstrup.dk senest den 20. januar 2019. Vi giver alle besked, når vi har udvalgt finalisterne.     

Dato og tidspunkt: Lørdag den 9. februar 2019 kl. 13-15
Sted: Nyhavns Færgekro, Nyhavn 5, 1051 København K
Entré: Gratis

Yderligere information
Vibeke Nielsen
Tlf.: +45 33323002
E-mail vn@tholstrup.dk

Om Nyhavns Færgekro
Nyhavns Færgekro tilbyder klassiske, danske retter med fokus på smørrebrød og hjemmelavet krydderbrændevin. Restauranten rummer masser af historie; de store vinduer på første sal er de originale fra dengang bygningen husede agenturet for dampskibsrederi, White Star Line, hvor danskerne kunne købe billet til Titanic. Man kan stadig se rester fra nogle af destinationsnavnene på vinduerne.

Nyhavns Færgekro er en del af Tholstrup, en familieejet virksomhed grundlagt i 1972. Fælles for Tholstrups restauranter er en passion for kvalitet, kærlighed til årstidens råvarer og dyb respekt for værdien i at nyde et måltid i selskab med andre mennesker.

BØF & OST: Kom til eksklusiv trøffelmiddag

Er du også vild med de eksklusive trøfler? Og har du brug for en aften med forkælelse udover det sædvanlige? Oplev trøflen i sit rette element, når vi serverer en sammensat menu, hvor trøfler indgår i alle 5 serveringer.

truffle-2341781_1920.jpg

Til menuen serverer vi specielt udvalgte vine fra Vinslottet, der komplimenterer trøflens smag i de forskellige retter.

Anders Qwist, der er medejer af Vinslottet, står for præsentation af de forskellige vine.

Velkommen til en eksklusiv aften præsenteret af Bøf & Ost og Vinslottet.

Tid
Onsdag 20. februar
Kl .18.00

Pris
3 retters menu med vine 
Kr. 900,-  per gæst (ex billetgebyr)

Køb din billet her
 

TRØFFELMIDDAG

Menu

Snack:
Foie gras med syltet trøffel på ristede brød

Vintage 1999 Grand Cru, Champagne Ayala

***

Forret:
Cremet blomkålssuppe med trøffelolie og blomkålsbuketter

Meursault 2015, Domaine Chanson

***

Hovedret:
Glaseret hanger steak i kraftig trøffel sky med persillerødder i flere variationer og revet trøffel

Barolo 2014, Diego Conterno

Barolo ”Sori Ginestra” 2014, Diego Conterno

***

Ost:
Trøffel Marquis med hybenkompot og malt knækbrød

Gevrey Chambertin 2014, Domaine Chanson

***

Dessert:
Æble sabayon med trøfler

Château Haut-Mayne 2014, Sauternes

***

Kaffe/te:
En chokoladetrøffel

KOMPASSET: Drop-in ølsmagning

Hos Kompasset specialiserer vi os i øl fra lokale bryggerier. Det har vi lyst til at dele med jer. Kom til øl-smagning og prøv fire af vores specialøl. Vi anretter lidt mundgodt, som er nøje tilpasset den enkelte øl. Husk at tage dine venner og kollegaer med.

Vi glæder os til at se jer!

Tid:

Fredag 1. februar
Mellem kl. 16-18

Fredag 8. februar
Mellem kl. 16-18

Pris:
4 glas øl og snacks
Kr. 150,-

Traktørsted_skål.jpg

PEDER OXE: Mortensaften

Kom og fejr mortenaften hos Peder Oxe.
Vi serverer en special mortensaften-menu til 250 kr.
Læs mere om Peder Oxe her.

Peder-Oxe_bord2_værtinde_photocredit-Camilla-Hey.jpg

PEDER OXE: Tag familien med til fastelavn på Gråbrødretorv

Fastelavnsbolle_3.jpg

Søndag 24. februar fra kl. 13-15

Peder Oxe indbyder til klassisk fastelavnfest for både store og små. Vi stiller op til tøndeslagning på torvet (lille tønde til de mindste, større tønde de store børn) fra kl. 13. På torvet kan I købe vores egne hjemmelavede fastelavnsboller og varm chokolade.

HVOR
Gråbrødretorv 11
1054 København K

Det er gratis at deltage.
Alle er velkomne.







ZELESTE: Winter wine i den gamle gårdhave

KICKSTART WEEKENDEN I ZELESTES GAMLE GÅRDHAVE VED DEN ÅBNE PEJS.

Kom og nyd vinterens charme i Zelestes gårdhave. Hver fredag eftermiddag serverer vi lune drinks og snacks og tænder op i vores udendørs, åbne pejs. Kom forbi med kollegaer eller venner til en uformel eftermiddagsdrink med udendørs loungestemning og knitren fra pejsen.

Fredag 16 - 18
Lune Lillet-drinks DKK 50


Valentines på Cap Horn

14. februar serverer Cap Horn en tre retters Valentins-middag og giver et gratis glas økologiske bobler.

Menuen serveres fra kl. 17:00.  

Torsk

Skindstegt torsk serveres på økologisk spinatcreme med
ørredrogn og sprød økologisk byg. Hertil økologisk brød
og pisket økologisk smør.

Okse

Rosastegt økologisk oksefilet. Serveres med crudité af økologiske
bolsjebeder, økologisk grønkål og økologisk gulerodspuré.
Hertil grillet økologisk kartoffel og rødvinssauce.

Chokolade

Lun chokoladefondant med kompot og økologisk vaniljeis.

BESTIL BILLET

torsk.JPG

PEDER OXES KÆLDER: Cocktail week i uge 7

I vinterferien uge 7 slår vi dørene op for Cocktail Week - et arrangement i forbindelse med Dining Week. Cocktail Week er en mulighed for at nyde cocktails før eller efter middagen. Du kan også bare nøjes med cocktails. Hos Peder Oxe får du to lækre coctails til 100 kr. (+ 11 kr. i billetgebyr).

Cocktail 1 - Festival Cocktail
Tanqueray Ten & Tonic
Tanqueray Ten Gin & Fentimans Connoisseurs Tonic 

Cocktail 2 - vores signaturcocktail
Mango43
Absolut Vodka // Mango // Lime // Licor 43.

KØB DIN COCKTAIL-BILLET HER

Læs mere om Peder Oxes kælder

Cocktails-og-kander_2017_barchef.jpg

ROSÉ-SÆSONEN SKYDES I GANG

Kom og kick-start den udendørs vinsæson med et glas Chateau Roubine rosé, der dufter og smager af røde bær, blomster og sommer. Der vil være friske østers, burrata og sortfodsskinke, som kan snackes til. Vi sørger for den gode havefest-stemning med græs på torvet, liggestole og DJ.

TID OG STED

Lørdag 27. april
Kl. 13-16

Gråbrødretorv 8
1154 København K

DET KAN I GLÆDE JER TIL

Et glas Chateau Roubine rosé til de første 200 gæster
10 stk. østers kr. 100,-
Pata Negra Cebo 24 mdr. med pan con tomate 50 kr.
Buratta med hjemmelavet pesto og sæsonens garniture 50 kr.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med Vinslottet A/S.

Læs mere om Huks Fluks

CH. ROUBINE, PREMIUM, ROSÈ 2017.jpg

OM CH. ROUBINE, PREMIUM, ROSÈ 2017

Sammensat af druerne cinsault, grenache og cabernet sauvignon samt en smule carignan, tibouren, syrah og mourvèdre. 80 pct. af vinen er fremstillet efter ”saignée”- metoden. Dvs. at mosten ”bløder” fra druerne ved et naturligt pres under druernes egen vægt. Det giver en elegant lyserød/orange farve. Smagen er helt tør med saftige indslag af jordbær, hindbær og melon. Livlig duft af blomster, mildt krydderi og røde bær.

Læs mere på vinslottet.dk